Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Με σύνθημα «Περισσότερο φως-λιγότερο κόστος ο δήμος Παύλου Μελά προχωρά στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού αντικαθιστώντας λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας με νέας γενιάς φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ήδη ξεκίνησε η τοποθέτηση των πρώτων 20 φωτιστικών σωμάτων LED καθώς και 4 μετρητών (2 σε Led και 2 σε παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικά σώματα) ώστε να υπολογισθεί η διαφορά κόστους και η οικονομία που προκύπτει. Οι αντικαταστάσεις των παλαιών φωτιστικών σωμάτων θα συνεχιστούν και στις 3 Δημοτικές Ενότητες με στόχο την κάλυψη ολόκληρου του δικτύου φωτισμού.

Η δράση αυτή έχει στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για φωτισμό στην πόλη εώς και 80%, την εξοικονόμηση πόρων, τη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, καθώς και τη δραστική συμβολή στην ελάττωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η τεχνολογία LED εξασφαλίζει ισχυρό φωτισμό γεγονός που συμβάλλει στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Παράλληλα, οι λαμπτήρες νέας γενιάς που τοποθετούνται χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη διάρκεια ζωής που έχουν και είναι ιδιαίτερα φιλικοί προς το περιβάλλον αφού δεν περιέχουν βλαβερές προς αυτό ουσίες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη το οποίο θα βοηθήσει το Δήμο Παύλου Μελά οικονομικά όσον αφορά το κόστος συντήρησης του δικτύου φωτισμού ενώ από την άλλη θα αλλάξει ριζικά η αισθητική των δρόμων με νέα αναβαθμισμένη εικόνα. Τα νέα φωτιστικά σώματα με τον επαρκή φωτισμό που προσφέρουν θα συμβάλλουν στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλάζοντας ταυτόχρονα την εικόνα των γειτονιών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος. «Μειώνουμε την φωτορύπανση και βάζουμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Πρόδρομος (Μάκης) Δαμάσκος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ