Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η EΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ (φωτογραφίες και video)

Επίσημη επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», πραγματοποίησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ , την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 με 13.00.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη, πιστή στην αποστολή της να «διαπλάθει τους ηγέτες του αύριο, τους πολίτες του κόσμου», δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην γνωριμία των μαθητών της με ηγετικές προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή, να υποδεχθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’.

O Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου, περιηγήθηκε σε τάξεις όλων των βαθμίδων του σχολείου σε ώρα μαθημάτων, ενώ αμέσως μετά παραβρέθηκε στην εκδήλωση που έλαβε χώρα προς τιμή του, ενόψει του εορτασμού της ημέρας των Τριών Ιεραρχών.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του ως καθηγητής και δήλωσε «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί σταθμό στη ζωή μου, αφού μου θυμίζει πως ξεκίνησα», ενώ παρομοίασε τον ενθουσιασμό των νέων με «την ορμή των νερών που κατεβαίνουν από τα γόνιμα βουνά, αλλά που χρειάζονται πλούσιες υποδομές για να γίνουν σταγόνες που ποτίζουν τη γη, ώστε να έχουμε πολύ καρπό».

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος, ενημερώθηκε για την Θεωρία των Πολλαπλών Ευφυϊών του Gardner που εφαρμόζεται στο σχολείο, και παρότρυνε τα παιδιά «να ανακαλύψουν τα ταλέντα που έχουν, αλλά να μην τα περιορίζουν στην εξυπηρέτηση του εαυτού τους αλλά να εξυπηρετούν και άλλους, αλλιώς δεν θα έχουμε αρμονία, αλλά εγωισμό, αίρεση».

Τέλος πραγματοποίησε συμβολική κοπή πίτας των εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη» και αποχώρησε εν μέσω αλυσίδας μαθητών εκατέρωθεν του αυτοκινήτου του, λέγοντας ότι επιθυμεί να ξανάρθει στο σχολείο μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Μακαριώτατος σε ιδιωτικό σχολείο, μετά την ενθρόνισή του.

Πληροφορίες για τη Νέα Γενιά Ζηρίδη
Eνα μοναδικό σχολείο, για μοναδικά παιδιά!Η Νέα Γενιά Ζηρίδη συνδυάζει την οικογενειακή, ιστορική παράδοση 80 ετών με τη συνεχή καινοτομία, εφαρμόζοντας με συνέπεια την προσωποποιημένη μάθηση (personalized learning) και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Σε ένα πρότυπο campus με οικολογικές εγκαταστάσεις σε έκταση 80 στρεμμάτων στα Σπάτα, το σχολείο προσφέρει ένα πολυδιάστατο και εξειδικευμένο φάσμα εκπαιδευτικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στη μοναδικότητα και τις ιδιαίτερες κλίσεις του κάθε μαθητή. Εξελίσσοντας διαρκώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της, η Νέα Γενιά Ζηρίδη καλλιεργεί στους μαθητές της ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ζωής και όλα τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής, συντελώντας στην επιτυχία και στην ευτυχία τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ