Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

"ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ" - ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00 πμ.
Διοργάνωση: Ομάδα Eco mobility 17ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
Σημείο Συνάντησης: 17ο Γυμνάσιο, Χριστοπούλου 6
Τις ανησυχίες μας για το περιβάλλον και την οικολογική μετακίνηση θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, εμείς οι μαθητές της ομάδας Ecomobility του 17ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης γι’ αυτό και σας καλούμε στον «μαραθώνιο» - ποδηλατοδρομία την Κυριακή 2  Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00 πμ.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς η ομάδα μας μελετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους. Ζούμε στο κέντρο, κυκλοφορούμε στην πόλη και κάθε μέρα εμείς και οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας και οι συγγενείς μας, μικροί και ηλικιωμένοι βιώνουμε καταστάσεις που δυσκολεύουν τη μετακίνησήμας και υποβιβάζουν την ποιότητά της ζωής μας. Διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, κατεστραμένα πεζοδρόμια, λακούβες, παρκαρισμένα μηχανάκια σε ράμπες για ανάπηρους...... κορναρίσματα, βρισιές, αυτοκίνητα και μηχανάκια που παραβιάζουν τις απαγορεύσεις και κυκλοφορούν ανενόχλητα στους πεζόδρομους.
Όλο αυτό το διάστημα καταγράψαμε τα προβλήματα, τα φωτογραφήσαμε, τα βιντεοσκοπήσαμε, ψάξαμε τους αρμόδιους και αναζητήσαμε τις λύσεις που έδωσαν στα προβλήματα αυτά άλλες πόλεις στο εξωτερικό.  Σκεφτήκαμε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς, τί λύσεις υπάρχουν για τη δική μας πόλη. Κι έτσι ξεκινήσαμε από τη γειτονιά μας με μια ποδηλατοδρομία, ένα μικρό «μαραθώνιο» που θα γίνει στο κέντρο της πόλης με σκοπό την εξοικείωση των πολιτών με εναλλακτικά μέσα μετακίνησης,αποβλέποντας στη μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας στην πόλη μας.
Θέλουμε υποστήριξη στην προσπάθειά μας και  όσο το δυνατόν πιο πολλές  συμμετοχές. Εκτός από το ποδήλατό σας μπορείτε να  πάρετε μέρος στη διαδρομή με τα πόδια.
 Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι:
Φιλίππου-Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Αγωνιστών-Αγίου Δημητρίου-Μανωλάκη Κυριακού-Αρμενοπούλου(Ροτόντα)
Σημείο Συνάντησης:17ο Γυμνάσιο,Χριστοπούλου 6
Σας παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε την εκδήλωσή μας και αν μπορείτε να την καλύψετε στα ΜΜΕ.
Η Ομάδα μας  Ecomobility του 17ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών της – εργασιών της την Πέμπτη στις 6 Φεβρουαρίου 2014, στις 6 μμ.  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου 1.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ