Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΤΕΣ... ΓΥΡΑΔΙΚΟΥ!

Ω, ρε κάτι γούστα που θα βγάλουν τα πιτσιρίκια (αμ και οι μεγάλοι δεν θα μείνουν πίσω...) με αυτές τις πιτσούλες που θα κάνουμε σήμερα. Κι' αυτό, γιατί θα έχουν ως βάση πίτες για... γύρο! Δειτε πώς θα τις ετοιμάσετε και θα τις ψήσετε:

Υλικά
  • 4 πίτες για γύρο (ή σουβλάκι). Αν θέλετε κάνετε το κουμάντο σας για πολλαπλάσιες πιτούλες με αναλογίες στα υλικά.
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ζαμπόν 
  • 4 φέτες μπέικον
  • 12 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί γκούντα ή μοτσαρέλα (μπορείτε να προσθέσετε και λίγη φέτα) 
  • ½ φρέσκια ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο

Εκτέλεση
Αλείφετε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο (δεν είναι και απαραίτητο) και βάζετε τις πίτες, τις οποίες έχετε ραντίσει με λίγες σταγόνες νερού (ούτε αυτό είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα αν τις βγάλατε από την κατάψυξη).
Ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολάκι την κέτσαπ και το ελαιόλαδο και αλείφετε τις πίτες με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε τις πίτες με λίγο δυόσμο και ρίγανη. 
Τοποθετείτε πάνω στο κάθε πιτσάκι μια φέτα ζαμπόν. 
Πασπαλίζετε το κάθε πιτσάκι με 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί. 
Γαρνίρετε με 3-4 φέτες ντομάτας και λίγες ροδέλες πιπεριάς το κάθε πιτσάκι και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε από πανω από μια φέτα μπέικον (αν θέλετε την τεμαχίζετε στα δύο)
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 12 με 15 λεπτά (προσέξτε μην σας αρπάξουν πολύ). 

Tips 
Τα υλικά που θα προσθέσετε είναι ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε από αυτά που σας προτείνουμε ή να προσθέσετε π.χ. και φετούλες λουκάνικου. Περί ορέξεως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ