Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας που βγάζουν... τούβλα από τα σχολεία μας και το μόνο που τους ενδιαφέρει τους ΟΛΜΕδες είναι η τσεπούλα τους, η λούφα τους, τα τσιγάρα στους διαδρόμους των σχολικών κτιρίων, οι άπειρες αναρρωτικές άδειες, οι απαράδεκτες μέθοδοι διδασκαλίας που εφαρμόζουν παρεκκλίνοντας από τους κανόνες του υπουργείου Παιδείας.
Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε στα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά επαπειλούμενων κυήσεων εκπαιδευτικών, που υπηρετούν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που παρατηρούνται στην Ελλάδα. 
Εντυπωσιακό είναι πως στη χώρα μας 1 στις 2 εγκυμονούσες, που εργάζεται στα δημόσια σχολεία, λαμβάνει μεγαλύτερες άδειες εξαιτίας προβλημάτων και επιπλοκών, τη στιγμή που στον υπόλοιπο κόσμο το ποσοστό δεν ξεπερνά το 15%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Εθνος, από τις συνολικά 5.542 κυήσεις που καταγράφηκαν το 2012-13, οι 2.662 (ποσοστό 48%) χαρακτηρίστηκαν επαπειλούμενες κυήσεις. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φτάνει το 56%, ενώ για τη Δευτεροβάθμια το 35%. Σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά που καταγράφονται είναι ακόμη πιο αυξημένα, όπως για παράδειγμα στην Α' Αθήνας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι περιοχές πρωταθλήτριες στις επαπειλούμενες κυήσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
  • Α΄Αθήνας 180
  • Αν. Αττική 205
  • Αχαΐα 249
  • Τρίκαλα 42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ