Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

της Σοφίας Βούλτεψη
Μπορούμε να πληροφορηθούμε για ποιον λόγο για ποιον ληθο η Κεφαλονιά και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί από την περασμένη Κυριακή, ημέρα του μεγάλου σεισμού, απουσιάζει από τον… χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ – σε αντίθεση με το Φαρμακονήσι που υπάρχει και στον χάρτη της Τουρκίας και στον χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ.
Με το θέμα ασχολείται από την πρώτη στιγμή ολόκληρη η χώρα.

Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έχουν μεταβεί εκεί ο πρωθυπουργός, εκπρόσωποι των κομμάτων, η κυβέρνηση ολόκληρη δια υπουργών και γενικών γραμματέων, το ΤΕΕ και δεκάδες μηχανικοί, ΕΛΑΣ, ΕΜΑΚ, ΥΑΣ, ΟΣΚ, ΟΑΣΠ, Πυροσβεστική, πλοία, δημοσιογράφοι, σεισμολόγοι, γιατροί – όλοι, πλην ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και αυτοί που δεν πήγαν επί τόπου, εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης ή κριτικής – όλοι, πλην ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε την παραμικρή ανακοίνωση, δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.

Σα να μην υπάρχει η Κεφαλονιά, μονοεδρική περιφέρεια της οποίας την έδρα κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Χρειάστηκε να ψάξουμε πολύ για να βρούμε τη μία και μοναδική αναφορά – και αυτή κατόπιν ερώτησης από δημοσιογράφους:

Ήταν την επομένη του σεισμού, όταν, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους (Λυριτζής-Οικονόμου), ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, έστερξε να μας πει πως «δοκιμάζεται η ετοιμότητα του κράτους», «αξιολογούνται υποδομές και αντανακλαστικά», «βλέπουμε τελικά πόσο με πραγματικούς όρους στοιχίζει αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται, η οποία τελικά ακυρώνει πολλές από τις δυνατότητες του κράτους να επεμβαίνει σε τέτοια ακραία φαινόμενα και καταστάσεις».

Και μας ενημέρωσε ότι «εκεί είναι παρούσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κλιμάκια από το κόμμα θα πάνε και θα επισκεφθούν την περιοχή».

Έκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν είδαμε κανέναν.

Τι συμβαίνει;

Δεν μπορούμε να αποδώσουμε την δράση του Εγκέλαδου στο… Μνημόνιο και επομένως δεν μας ενδιαφέρει; - αν και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε μια προσπάθεια να το πράξει (να ρίξει δηλαδή τα βάρη στο Μνημόνιο), αλλά γρήγορα διαψεύστηκε, διότι κανένα μνημόνιο δεν εμπόδισε το κράτος να βρεθεί εκεί.

Όπως και νάχει, η σιωπή είναι παράδοξη και γεννά ερωτηματικά.

Διότι όλο αυτό το διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε πάνω από σαράντα ανακοινώσεις για διάφορα θέματα και κυρίως για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι – καταγγέλλοντας τη χώρα και τους συνεχώς θαλασσοδαρμένους λιμενικούς της.

Από τις 22 Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκδώσει 14 ανακοινώσεις για τους λαθρομετανάστες, έχει δια βουλευτών του τεθεί επικεφαλής διαδήλωσης λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, έχει προκαλέσει επεισόδια έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού, έχει κάνει άνω-κάτω τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και χθες έκανε άνω-κάτω την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την ίδια την Ολομέλεια.

Όλα αυτά για τους «πρόσφυγες», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόματα βαφτίζει τους εισβολείς, που άοπλοι μεν οι ίδιοι, γίνονται όπλο στα χέρια της Τουρκίας – και ενώ είναι γνωστό πως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να λάβει κάποιος το status του πρόσφυγα.

Αλλά για τους Κεφαλλονίτες που έγιναν πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο και μένουν στα καράβια, δεν άξιζε ούτε μια αράδα, ούτε μια τόση δα ανακοίνωση συμπαράστασης – σε αντίθεση με τους λαθρομετανάστες, που τυγχάνουν της απόλυτης συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε ποιους δεν έχει συμπαρασταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το διάστημα!

Στους εργαζομένους στη ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ, στους εργαζόμενους στις αμυντικές βιομηχανίες, στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ, στους συνδικαλιστές του ΕΟΠΥΥ, στους διαμαρτυρόμενους της Ιερισσού…

Αλλά λέξη για την Κεφαλονιά…

Και με τι δεν έχει ασχοληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το διάστημα!

Με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας, με την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο της τρόικας και τον Κάρας, με την απόφαση του ΚΑΣ για το μετρό της Θεσσαλονίκης, με την αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας, με την Δικαιοσύνη, με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, με μια έκθεση συνεργάτη του ΚΕΠΕ για τη νεανική απασχόληση, με τις εξαγγελίες για τον αθλητισμό, με τις «ομαδικές απολύσεις»…

Αλλά όχι με την Κεφαλονιά…

Υπάρχει κάποια απάντηση για τον λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τους πρόσφυγες της Κεφαλονιάς, αλλά υπεραπασχολείται με τους «πρόσφυγες» από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ