Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Αύριο Δευτέρα στις 21:00 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2
 Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικά - φοιτητικά)

Johann Strauss: Νυχτερίδα (Εισαγωγή)
Johann Strauss: Νυχτερίδα (3η Πράξη, Άρια της Adele "Spiel ich die Unschuld vom Lande")
Johann Strauss: Wiener Blut (βαλς)
Giacomo Puccini: Από την όπερα Gianni Schicchi "O mio bambino caro"
Johann Strauss: Με αστραπές και βροντές (γρήγορη πόλκα)
Johann Strauss: Αυτοκρατορικό βαλς
Franz Lehar: Η εύθυμη χήρα (2η Πράξη, Εισαγωγή, χορός και Vilja-Lied)
Noel nouvelet (ενορχήστρωση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης)
A la nanita (ενορχήστρωση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης)
Coventry Carol (ενορχήτρωση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης)
Christmas Finale
A jubilant Christmas
Άγια Νύχτα

Σιρανούς Τσαλικιάν Σοπράνο
Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης
Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου Διεύθυνση Χορωδίας
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Χάρης Ηλιάδης Διεύθυνση Ορχήστρας

Χάρης Ηλιάδης
Διεύθυνση Ορχήστρας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης πιάνο, θεωρητικά (αρμονία και αντίστιξη - τάξη Χρήστου Σαμαρά), τρομπέτα και βιολοντσέλο. Από το Ν.Ω.Θ. αποφοίτησε με τα Πτυχία Αρμονίας το 1991, Πιάνου το 1992 (με βαθμό Άριστα Παμψηφεί) και Αντίστιξης το 1993. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης «Mozarteum» του Salzburg, στην τάξη διεύθυνσης ορχήστρας των Michael Gielen και Dennis Russell Davies, από όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα Μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο «Magister Artium» το 1997. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια πιάνου με τους Hans Graf, Konstantin Ganev, Julia Ganeva και Δημήτρη Σγούρο αλλά και σε σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Κάρολο Τρικολίδη και Yuri Simonov στην Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Αυστρία.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, Βουλγαρία και Αυστρία ως πιανίστας, τσεμπαλίστας και Μαέστρος. Υπήρξε Βοηθός Μαέστρου στη Χορωδία και Ορχήστρα του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης εργαστεί ως καθηγητής πιάνου, ως συνοδός πιανίστας των τάξεων μονωδίας του Ν.Ω.Θ. και ως Βοηθός Αρχιμουσικού στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου, μετά από ψηφοφορία των μελών της Ορχήστρας, τιμήθηκε με το «Βραβείο Προώθησης Νέων Μαέστρων», στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβανόταν και πρόσκληση για μία συναυλία με τη συγκεκριμένη Ορχήστρα. Το Μάρτιο του 1996 συμμετείχε στο αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη Φεστιβάλ «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας», ως Φιλοξενούμενος Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων «Δημήτρης Μητρόπουλος». Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των «Δημητρίων» Θεσσαλονίκης, του οποίου την εναρκτήρια συναυλία διηύθυνε το 2006 και το 2007. Ως Φιλοξενούμενος Μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Pazardzhik (Βουλγαρία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι Cheryll Studer, Paul BaduraSkoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.α.
Δίδαξε ως ειδικός επιστήμων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2005 έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Ορχήστρας, έχει οργανώσει Κύκλους Εκπαιδευτικών Συναυλιών, εμφανίσεις της Ορχήστρας σε άλλες πόλεις και μετέχει τακτικά, τόσο στην καλλιτεχνική επιτροπή μουσικής, όσο και στη συντονιστική του ετήσιου Φεστιβάλ των «Δημητρίων».
Το Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss Die Fledermaus στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, σε παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης.
Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το Α' Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας «Duna» στη Βουδαπέστη, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2009.
Ο Χάρης Ηλιάδης έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ