Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρουσία των δημάρχων Καλαμαριάς και Παύλου Μελά κ.κ. Θεοδόση Μπακογλίδη και Διαμαντή Παπαδόπουλου καθώς και εκπροσώπων των δήμων Θεσσαλονίκης και Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή(27/12/13) η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της “Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ”.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας από 1.081.043,16 ευρώ κατά 736.740,10 ευρώ και την διαμόρφωσή του σε 344.303,16 ευρώ- με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής-προς συμψηφισμό ζημιών παρελθόντων ετών και την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας. Επίσης εγκρίθηκε ο κανονισμός δημοπράτησης, ανάθεσης κι εκτέλεσης έργων και ο νέος οργανισμός της εταιρείας.

Στην συνέλευση εξετάστηκε η πορεία της εταιρίας από τον περασμένο Ιούλιο, που ανέλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μέχρι σήμερα ενώ συζητήθηκε ο μελλοντικός προγραμματισμός έργων και δράσεων.

Στο διάλογο που ακολούθησε επισημάνθηκαν

α)η ανάγκη κατάρτισης ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος της μητροπολιτικής περιοχής Θεσσαλονίκης μέσω της Αναπτυξιακής ΑΕ εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και

β)η προσπάθεια διεύρυνσης της συνεργασίας των δήμων που μετέχουν στην Μητροπολιτική Αναπτυξιακή για κοινά αιτήματα προς την κεντρική διοίκηση αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οξυνθεί λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Παρόντες από πλευράς Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής ΑΕ ήταν ο πρόεδρος του ΔΣ και εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ Σπύρος Πέγκας, ο αντιπρόεδρος κ Βασίλης Δολμάς, ο γραμματέας κ Γιάννης Πιτσιώρας και το μέλος του ΔΣ κ Χρυσόστομος Καλογήρου, σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ