Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΚΗ

Ας κάνουμε ένα γλυκισματάκι που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Καραμέλα σπιτική για τα παιδάκια, αλλά και για τα παγωτά, τα ποτά των μεγάλων, τα κάθε είδους γλυκά. Δείτε πως θα τα καταφέρετε:

Υλικά
  • 150γρ. ζάχαρη λευκή 
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή 
  • 50γρ. νερό
  • 90γρ. βούτυρο
  • μία πρέζα αλάτι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό βράζοντας τα σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το αλάτι. Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε, συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τη βανίλια ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στην καραμέλα μας.
Διατηρούμε την καραμέλα μας σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε για να γλυκαθούμε όποτε το έχουμε ανάγκη! Γλυκά, παγωτά, ποτά ... σε όλα ταιριάζει! 
Εναλλακτικά μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο και να την αφήσουμε στο ψυγείο να κρυώσει, την κόβουμε κομμάτια και απολαμβάνουμε την κλασική παιδική καραμέλα με την αγελαδίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ