Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΕΛΟΥΚ ΓΙΑ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Στον Arena FM 89,4 μίλησε από την Βαρκελώνη, ο Ουκρανός μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Ντμίτρι Σέλουκ για τον Λασίνα Τραορέ, που απασχόλησε τον ΠΑΟΚ,α αλλά και την προσωπική γνωριμία του με τον Ιβάν Σαββίδη. Μεταξύ άλαλων, είπε ακόμη ότι οι (άλλοτε ταραχώδεις…) σχέσεις του με τον Ολυμπιακό βρίσκονται σε “εξαιρετικό σημείο” και ότι “ο Μαρινάκης είναι πολύ καλός μου φίλος”.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ντμίτρι Σέλουκ:

Για την πιθανότητα να πάει ο Λασίνα Τραορέ στον ΠΑΟΚ: “Μίλησα πριν από πέντε λεπτά με τον Τραορέ, που βρίσκεται στο Αμπιτζάν αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση ή συζήτηση. Ο παίκτης θα επιστρέψει σίγουρα στη Μονακό. Όποιος θέλει να τον αποκτήσει πρέπει να μιλήσει μ’ έμενα και τη Μονακό. Από την στιγμή που θα ανοίξει η περίοδος των μεταγραφών, θα αρχίσουν οι επαφές. Αν φύγει από τη Μονακό πιστεύω ότι θα πάει στην Αγγλία ή σε μεγάλη ομάδα της Γερμανίας. Ο Λασίνα είναι πολύ ακριβός ποδοσφαιριστής και δεν νομίζω πως ομάδες από άλλη χώρα μπορούν να καλύψουν το ποσό. Να σας πω και κάτι άλλο; Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται τον Λασίνα Τραορέ, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει 10 βαθμούς. Είναι πολύ ακριβός για την Ελλάδα και μπορεί να έρθει μόνο με μορφή δανεισμού”.

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη: “Τον ξέρω προσωπικά και έχουμε μιλήσει. Είναι ένας άνθρωπος, που θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να διακριθεί”.

Για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες: “Στο ποδόσφαιρο, οι καταστάσεις περιέχουν μεγάλη δόση ίντριγκας. Υπάρχουν παίκτες και φθηνοί και ικανοί, χωρίς να είναι γνωστοί. Εγώ θέλv να φέρω ταλαντούχους παίκτες στην Ελλάδα. Όταν πήγα τον Τραορέ στη Ρωσία ήταν φθηνός. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με τον Γιάγια Τουρέ”.

Για το πώς πρέπει να κινηθεί μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ: “Έχει μεγάλη ηλικιακά ομάδα και δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο έμπειροι παίκτες. Με νέους κάνεις επενδύσεις και δεν χάνεις τα χρήματα σου. Ο κ. Σαββίδης λειτουργεί σαν ένας κλασσικός ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικού κλαμπ. Εύκολα αγοράζεις, το θέμα είναι και να πουλάς. Δεν μπορείς μόνο να αγοράζεις. Για να γίνεται σωστά μια δουλειά πρέπει να κερδίζει και λεφτά ο επενδυτής. Για παράδειγμα ο Τουρέ αλλά και ο Τραορέ διπλασίασαν και τριπλασίασαν τις τιμές τους.

Για παράδειγμα, υπάρχει ο Ιμπραχίμ Αμπντισαλίμ, ο οποίος ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι .Εγώ δε ν θέλω να πιέσω κάποια ομάδα, αλλά συγκεκριμένος είναι εξαιρετική περίπτωση. Ο Σαββίδης έχει συνεργάτες, όπως ο Βρύζας και ο Τσιτσιακόφ και ουσιαστικά αυτοί είναι υπεύθυνου για τις μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει καλούς και νέους ποδοσφαιριστές”.

Για την συνεργασία που είχε στο παρελθόνμε τον Ηρακλή: “Είχε γίνει μια συμφωνία μ’ έναν διευθυντή και είχα φέρει κάποιους παίκτες. Το πρόβλημα στην Ελλάδα και στη Κύπρο είναι πως όλοι μιλάνε και δημιουργούν προβλήματα. Στηαν αρχήα όλα πάνε καλά, αλλά στη συνέχεια δημιουργούνται προβλήματα. Εγώ είχα πει ότι αν δε παίξουν κάποιοι παίκτες, θα τους πληρώσω ο ίδιος”.

Για τις σχέσεις του με την διοίκηση του Ολυμπιακού: “Ε ίμαι πολύ καλός φίλος με τον Μαρινάκη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξέρω τους πάντες στον Ολυμπιακό και ήμουν βέβαιος ότι θα προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα, με την Μάντσεστερ τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά και η Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση της”.

Για τον ελληνικό πρωτάθλημα: “Παλαιότερα το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό, όμως τώρα έχει πάρει την κάτω βόλτα. Τώρα υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Το θέμα δεν είναι τα λεφτά, αλλά το πώς προσεγγίζονται οι παίκτες. Οι ομάδες έχουν επιλογές μόνο αν χειρίζονται σωστά τις καταστάσεις. Για παράδειγμα, ο Αμπντισαλίμ, που ανέφερα πριν, είναι ένας πάρα πολύ εξελίξιμος ποδοσφαιριστής, που έπαιζε μαζί με τον Βάις. Ο Ολυμπιακός προτίμησε τον Βάις, επειδή ήταν πιο έτοιμος και πιο γνωστός. Πρέπει οι ομάδες να εμπιστεύονται τους παίκτες και να τους δίνουν ευκαιρίες. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί μάνατζερ και προπονητές θέλουν απλά να βάλουν τα χρήματα στη τσέπη”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ