Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕΞ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΟ...; ΧΜΜΜ... ΔΥΣΚΟΛΑ!

Ένα ποτηράκι κρασί ή ένα ωραίο κοκτέιλ μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε λίγο πιο σέξι, να χαλαρώσετε και να πάρει από πάνω σας τις όποιες αναστολές. Μπορεί όμως να κάνει καλύτερο το σεξ;

Μάλλον όχι! Ας ξεκινήσουμε όμως ρίχνοντας μια ματιά στο τι συμβαίνει στον οργανισμό και το σώμα μας όταν αρχίζουμε να πίνουμε μερικά ποτάκια.

Τo αλκοόλ είναι κατασταλτικός παράγοντας του κεντρικού νευρικού μας συστήματος. Έτσι η δράση του επηρεάζει αρνητικά τα μέρη του νευρικού μας συστήματος που είναι υπεύθυνα για την σεξουαλική διέγερση, τον οργασμό, την αναπνοή, την κυκλοφορία και την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων. Εκτός από αυτό όμως η αλκοόλη έχει την δυνατότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό. Η σεξουαλική διέγερση χρειάζεται ένα ορισμένο όγκο αίματος να μεταφέρει οξυγόνο στα γεννητικά όργανα ώστε να επιτευχθεί καλύτερη αίσθηση στα γεννητικά όργανα. Η διαδικασία αυτή σχετίζεται με τη στύση (στους άνδρες) και τη λίπανση (στις γυναίκες).

Άρα γίνεται κατανοητό πως όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο και νευρικό σύστημα σε κατάσταση καταστολής, το σώμα μας αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις σεξουαλικές απαιτήσεις με μεγαλύτερη δυσκολία από ότι συνήθως.
Βέβαια, η επίδραση του «οινοπνεύματος» στην συνουσία δεν είναι πάντα αρνητική. Μάλιστα κάποιοι το θεωρούν ως ένα από τα μεγαλύτερα αφροδισιακά.

Ένα ή ίσως και δύο ποτά (ανάλογα με το βάρος σας, το φύλο σας και άλλους παράγοντες) έχει την δυνατότητα να ευεργετήσει ορισμένους ανθρώπους καθώς κάμπτει τις όποιες σεξουαλικές αναστολές έχουν και απαλοιφή κάποια πολύ ενοχλητικά αισθήματα ανεπάρκειας.

Αν όμως η κατάσταση ξεφύγει και τα δύο ποτά γίνουν 4,5 ή και περισσότερα η ικανότητα του σώματος μας να ανταποκριθεί σεξουαλικά γίνεται όλο και πιο μικρή. Μάλιστα το πολύ αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει κάποιο από τα τρία παρακάτω προβλήματα:

1) Λιγότερες στύσεις
Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή η μακροχρόνια κατανάλωση του σε υπερβολικό βαθμό μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην στύση. Αυτό συμβαίνει γιατί η αφυδάτωση που προκαλεί το πολύ ποτό αυξάνει την αγγειοτενσίνη (ορμόνη που σχετίζεται με την στυτική δυσλειτουργία) και εμποδίζει το αίμα να μεταφερθεί με κατάλληλο όγκο στα γεννητικά όργανα. Επίσης και η αναστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει κάτι ανάλογο.

2) Καθυστερεί τον οργασμό
Το 2004, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 11% των χρηστών του αλκοόλ ήταν πιθανότερο να έχουν προβλήματα οργασμού. Οι άνδρες δυσκολεύονταν στην εκσπερμάτωση, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερα ερεθίσματα για να έχουν οργασμό, από τις γυναίκες που είχαν πιεί λίγο ή καθόλου.

3) Κολπική ξηρότητα
Μπορεί το αλκοόλ να «λιπαίνει» την κοινωνική δραστηριότητα κάνοντας τους ανθρώπους να ανοίγονται πιο εύκολα, εξωτερικεύοντας σκέψεις και συναισθήματα, παρόλα αυτά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να λιπάνει τον κόλπο της γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα η ανεξέλεγκτη κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να αφυδατώσει και κατά συνέπεια να προκαλέσει πονοκέφαλο, κόπωση και κολπική ξηρότητα.

Τα δεδομένα που έχει όμως η επιστημονική κοινότητα σε σχέση με το αλκοόλ και πως αυτό επηρεάζει την σεξουαλική επαφή δεν είναι όλα αρνητικά. Για παράδειγμα πολλοί ερευνητές συνιστούν το αλκοόλ ως θεραπεία για τον έλεγχο της εκσπερμάτισης. Κάτι τέτοιο όμως προς το παρόν φαίνεται ως προσωρινή λύση καθώς οι θεραπείες που προτιμούνται είναι διαφορετικές και πιο αποτελεσματικές. Μάλιστα κάποιες έρευνες που έχουν γίνει έχουν υποδείξει πως σε ορισμένες γυναίκες το αλκοόλ επιδρά θετικά καθώς αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερη ευχαρίστηση. Αυτό όμως είναι τελείως υποκειμενικό και ίσως οφείλεται στην χαλαρή διάθεση που διαδέχεται τα πρώτα ποτά.

Σε γενικές γραμμές 1 με 2 ποτά την ημέρα ίσως μπορούν να ευεργετήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό και κατά συνέπεια και το σεξ αλλά το καλύτερο θα ήταν να αποφεύγετε τις υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ αν θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης. Μάλιστα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της αφυδάτωσης καλό θα ήταν να αυξήσετε τις ποσότητες νερού που λαμβάνετε και έτσι θα απολαύσετε πολύ περισσότερο τη μαγεία του σεξ.

Αν θεωρούσατε το αλκοόλ όμως αφροδισιακό μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να αναζητήσετε κάτι άλλο για να σας ανεβάσει τη διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ