Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Διάφορες χώρες με διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικοί άνθρωποι στον κόσμο δημιουργούν χιλιάδες τρόπους για να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και μάλιστα με πολύ παράδοξο τρόπο σε αρκετά σημεία του πλανήτη.
Από τη Νότια Αμερική μέχρι τη Βραζιλία, το Μεξικό και τη Βολιβία αλλά και σε άλλες χώρες οι άνθρωποι έχουν διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να καλωσορίσουν το νέο έτος.

Τρώγοντας 12 ρώγες από σταφύλι στην Ισπανία

Η πρακτική αυτή συμβολίζει τους επόμενους 12 μήνες και κάθε ρώγα την τύχη που θα φέρει στο νοικοκυριό το επόμενο έτος.

«Δείπνο για έναν» στη Γερμανία

Είναι κάπως περίεργο αλλά την παραμονή κάθε έτους οι Γερμανοί βλέπουν στη μικρή οθόνη το βρετανικό σόου «Dinner for One» από το 1972!

Παγωμένο μπάνιο στην Ολλανδία

Φορώντας κόκκινο σκουφί και γάντια, το νέο έτος μπαίνει καλύτερα με μια παγωμένη βουτιά.

Τα πάντα… στρογγυλά στις Φιλιππίνες

Το στρογγυλό σχήμα είναι γνωστό ότι συμβολίσει την ευημερία και τον πλούτο (επειδή τα νομίσματα είναι στρογγυλά), και έτσι την Παραμονή στις Φιλιππίνες φοράνε πουά, βάζουν 12 στρογγυλά φρούτα στο τραπέζι και πολλά κέρματα στις τσέπες τους.

Νερο…πόλεμος στην Ταϊλάνδη

Γιορτάζοντας τη νέα χρονιά στην Ταϊλάνδη σημαίνει να βραχούν. Το νέο έτος απαιτεί «καθαρό» το πνεύμα και το σώμα και ο νερο-πόλεμος ονομάζεται Songkran και κρατά τρεις μέρες.

Φεστιβάλ Φωτιάς στη Σκωτία

Το περίφημο Φεστιβάλ Homanay ξεκινά 31 Δεκέμβρη όπου χιλιάδες ντόπιοι παρελαύνουν στους δρόμους τη νύχτα με μπάλες φωτιάς στα χέρια! Αυτή η παράδοση χρονολογείται από την εποχή των Βίκινγκς και συμβολίζει την κάθαρση.

Το κάψιμο του σκιάχτρου στον Ισημερινό

Αυτή η παράδοση ξεκίνησε πριν από αιώνες και έχει ως στόχο να κάψει όλα τα άσχημα πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του έτους και να κρατήσει μακριά την κακή τύχη για την επόμενη χρονιά.

Πρωτοχρονιά στο νεκροταφείο στη Χιλή

Σε μια μικρή πόλη στη Χιλή είναι γνωστή ως Talca, οι ντόπιοι γιορτάζουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί με τους νεκρούς αγαπημένους τους.

Πετούν» τις παλιές συσκευές στη Νότια Αφρική

Αυτό το παράξενο έθιμο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη Hillbrow στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου κάθε νοικοκυριό πετά τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές από το παράθυρο. Η παράδοση αυτή συμβολίζει τον καθαρισμό των σπιτιών από παλιά έπιπλα και οικιακές συσκευές.

Φορώντας πολύχρωμα εσώρουχα στη Νότια Αμερική

Στη Βραζιλία, στο Μεξικό, στη Βολιβία και σε άλλες γειτονικές χώρες της Νότιας Αμερικής όλοι γιορτάζουν την παραμονή φορώντας κόκκινα, κίτρινα και φούξια εσώρουχα πιστεύοντας ότι έτσι η τύχη θα είναι με το μέρος τους τη νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ