Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΥΜΑΘ

Μαζική ήταν τα τελευταία 24ωρα η κατάθεση επενδυτικών σχεδίων στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για τη Βόρεια Ελλάδα να ξεπερνούν τις 278 και το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού τους να είναι άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σήμερα (Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρέδωσε άλλες δυο επιταγές επιχορήγησης επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, συνολικού ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη επιταγή, ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, παραδόθηκε στον κ. Χαράλαμπο Αργυρόπουλο, εκπρόσωπο της εταιρείας «ALFA-BETA ROTO ΑΒΕΕ», η οποία εδρεύει στην Κομοτηνή και δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.

Τη δεύτερη επιταγή, ύψους 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, παρέλαβε ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της «MLS Πληροφορική» κ. Γιάννης Ζάννας και αντιστοιχεί στην κάλυψη του 75% του επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσε η εταιρεία. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο η προκαταβολή από το ΥΜΑΘ του 25% της συγκεκριμένης επένδυσης.

Οι κύριοι Αργυρόπουλος και Ζάννας ευχαρίστησαν τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης και συνεχάρησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου καθώς, όπως είπαν, «η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων διοχετεύει άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, αφού απένειμε τα εύσημα στα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΜΑΘ, τόνισε ότι μέρα με την ημέρα το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αποδεικνύει στην πράξη ότι εξελίσσεται σε ένα παραγωγικό Υπουργείο. Ανέφερε ακόμη πως το επενδυτικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα βελτιώνεται καθημερινά και πρόσθεσε πως η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτό το στοίχημα μπορούμε και θα καταφέρουμε να το κερδίσουμε γιατί η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μια σειρά σημαντικών στρατηγικών πλεονεκτημάτων, ενώ συν τοις άλλοις συνορεύει με την ενδοχώρα όλης της Βαλκανικής και άρα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε αγορές εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι επιχειρηματίες αρχίζουν να πιστεύουν στην ελληνική οικονομία, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι αντιστρέφεται το κλίμα και θεωρώ ότι με την κατάθεση των επενδυτικών σχεδίων δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ, κ. Δημήτρης Μαυρουδής, σημείωσε πως το Υπουργείο καθίσταται πλέον κόμβος ανάπτυξης τόσο για τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και για τη Βαλκανική. «Στο ΥΜΑΘ οι πολίτες δεν… καρφιτσώνουν πλέον τα αιτήματά τους, αλλά είναι ένα υπουργείο το οποίο πρωταγωνιστεί στην οικονομική αναγέννηση της πατρίδας μας» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Η τρίτη επιταγή που επρόκειτο να παραδοθεί σήμερα, μετατίθεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου λόγω μη έγκαιρης έκδοσης εγγυητικής επιταγής από την πλευρά της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ