Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ 10 ΝΕΚΡΟΥΣ

Νέα έκρηξη στη Ρωσία, αυτή τη φορά σε τρόλεϊ, σκόρπισε τον θάνατο. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για 10 νεκρούς.

Η έκρηξη σε τρόλεϊ και πάλι στο Βόλγογκραντ έρχεται λιγότερο από ένα 24ωρο μετά από την πολύνεκρη επίθεση της Κυριακής στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, με απολογισμό 16 νεκρούς.

Οι αρχές ήδη μιλούν για νέα τρομοκρατική επίθεση. Και όλα αυτά ενώ η περιοχή του Βόλγκοκραντ έχει τεθεί σε επίπεδο αυξημένου αντιτρομοκρατικού συναγερμού για τις επόμενες 15 ημέρες.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ RT.COM

Την επίθεση της Κυριακής έκανε η Οκσάνα Ασλάνοβα, το κεφάλι της οποίας βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης. Πυροδότησε τα εκρηκτικά λίγο πριν από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και καθώς είδε έναν αστυνομικό να την πλησιάζει.

Η Ασλάνοβα είχε παντρευτεί δύο φορές με αντάρτες. Οι δύο σύζυγοί της είχαν σκοτωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όλα δείχνουν πως δεν ήταν μόνη αλλά είχε συνεργό ο οποίος προς το παρόν έχει αναγνωριστεί μόνο με το επίθετό του, Παβλόφ.

Καταζητούμενη από το 2012, η Οκσάν Ασλάνοβα ήταν φίλη μιας άλλης καμικάζι που σκότωσε έξι άτομα στο Βόλγκογκραντ τον Οκτώβριο όταν ανατινάχθηκε μέσα σε λεωφορείο γεμάτο φοιτητές, έγραψε η Lifenews.ru.

Εκείνη η επίθεση είχε ήδη προκαλέσει φόβους όσον αφορά την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι που ξεκινούν στις 7 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ