Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, περιόδου 2013-2014, πραγματοποίησε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αυτοτελή Διεύθυνση και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η οποία αποτιμήθηκε θετικά, καθώς αποφεύχθηκαν συμβάντα στο Σέιχ-Σου χάρη στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα μέτρα προετοιμασίας για τη σωστή αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και την ετοιμότητα των Δήμων, των Τεχνικών Υπηρεσιών, των Δασικών Υπηρεσιών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και γενικότερα όσων εμπλέκονται στο μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Ως προς την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και τον παγετό στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου επισημάνθηκε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι πρέπει να προμηθευτούν αλάτι και να έχουν τα μηχανήματα σε ετοιμότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής απηύθυνε έκκληση προς τους δήμους να διαθέσουν τα οχήματά τους για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων φαινομένων, ενώ κάλεσε όλους τους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια, αλλά εάν συνεργαστούμε όλοι, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να συντονιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εθελοντικές ομάδες, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε όποιο περιστατικό κληθούμε να αντιμετωπίσουμε φέτος το χειμώνα», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας τόνισε ότι «με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου της Διεύθυνσης και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εθελοντές δήλωσαν ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν (πλημμύρες, χιόνια, κ.α.)».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκπρόσωποι δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, των Δασαρχείων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εμπλεκόμενοι φορείς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ