Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ...

Ηλεκτρονικό “κυνήγι” των ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά η κυβέρνηση. Η κρίση που μαστίζει κοινωνία και αγορά έχει οδηγήσει έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό Ελλήνων στην επιλογή της μη ασφάλισης του οχήματός τους, καθώς ακόμα και τα χαμηλά – συγκριτικά – ασφάλιστρα που ισχύουν εσχάτως, είναι για κάποιους ποσά που δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν.

Πλην όμως η ύπαρξη ουσιαστικά ενός... στόλου ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους της χώρας συνιστά έναν μεγάλο κίνδυνο και η επιλογή των αρχών δεν θα μπορούσε να είναι καμία άλλη πέρα από την άμεση πάταξη αυτού του φαινομένου.

Έτσι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα πραγματοποιεί δύο φορές το χρόνο διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα εντοπιστούν από την διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο από την ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται εντός 8 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλισή του, καταβάλλοντας υποχρεωτικά και παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι όμως είναι ότι ακόμα και να σπεύσει ο ιδιοκτήτης να ασφαλίσει το όχημά του, εφόσον έχει σταλεί η ειδοποίηση θα πρέπει να καταβάλει 250 ευρώ ώστε να μπορέσει να εκδοθεί το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Σε περίπτωση μη εμφάνισης, ή μη παροχής ικανοποιητικών εξηγήσεων και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει τα στοιχεία του καθώς και τα στοιχεία του ανασφάλιστου οχήματος στην Αστυνομική Αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του οχήματος, η οποία επισπεύδει την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στο νεό νόμο, δηλαδή:

-Αφαίρεση του Διπλώματος Οδήγησης και της Άδειας Κυκλοφορίας καθώς και των Πινακίδων για 10 ημέρες. Στην περίπτωση όμως που το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα αφαιρούνται την ίδια στιγμή από τις Αρχές οι πινακίδες του οχήματος καθώς και η άδεια κυκλοφορίας του για 2 χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής 3 χρόνια. Για να επιστραφούν οι Πινακίδες και η Άδεια μετά την παρέλευση των 2 ή 3 ετών θα πρέπει να προσκομίσει ο ιδιοκτήτης το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

-Xρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου: 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά Δημοσίας Χρήσης, 500 ευρώ για τα ΙΧ και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ