Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ

Το χώρο που εκτελούνται οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του έργου.

“Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στο μείζον ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και θα συμβάλλει καταλυτικά στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, εξοικονομώντας, επίσης, πόρους για τους Δήμους και τους πολίτες. Το έργο πληροί όλους τους απαιτούμενους περιβαλλοντικούς όρους και τις προϋποθέσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς έχει περάσει 71 ελέγχους και έχει λάβει τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ταυτόχρονα, τα κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή του έχουν ήδη δεσμευθεί. Αυτό σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά. Μια ενδεχόμενη περαιτέρω καθυστέρηση στην κατασκευή του ΣΜΑ, θα σημάνει αδυναμία απορρόφησης των δεσμευμένων πόρων με αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, γεγονός που θα έχει ιδιαίτερα επιβαρυντικές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για 1.200.000 κατοίκους. Για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, το ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους, το ζεστό χρήμα, που έχει ανάγκη ο τόπος μας σήμερα. Το μεγάλο στοίχημα και ταυτόχρονα η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση έργων ζωτικής σημασίας, όπως ο ΣΜΑ Ευκαρπίας, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συντονισμένα και μεθοδικά”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Απευθυνόμενος προς τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε τη διαβεβαίωσή του ότι “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της όσον αφορά στους ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής”.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μ. Γεράνη για την έναρξη των εργασιών κατασκευής αυτού του τόσο σημαντικού έργου και τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΦΟΔΣΑ στο θέμα του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ