Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ASTON MARTIN ΚΑΙ AMG ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

AMG και Aston Martin αναμφίβολα είναι δύο από τα ονόματα που σκορπούν ενθουσιασμό στους θιασώτες της γρήγορης οδήγησης.

Πλέον, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, οι δύο εταιρείες τα βρήκαν σε όλα και θα συνεργαστούν προς όφελος και των δύο και κυρίως προς όφελος όλων εμάς, των petrolheads.

Λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί για το deal της χρονιάς, καθώς η τελική συμφωνία θα οριστικοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους. Δεδομένο είναι όμως πως η Aston Martin θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Mercedes-Benz και της AMG GmbH προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω τους V8 κινητήρες της.

Επιπροσθέτως η Aston Martin θα χρησιμοποιήσει ορισμένα στοιχεία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μονάδων που αναπτύχθηκαν από τους Γερμανούς αποκλειστικά για κινητήρες V8. Έτσι η βρετανική μάρκα, εξασφαλίζει κορυφαία τεχνολογία για τα επερχόμενα μοντέλα της.

Το κέρδος από αυτή τη συνεργασία για τους Γερμανούς θα είναι το 5% που θα αποκτήσει η Daimler AGαπό την Aston Martin και θα γίνει έτσι ο τρίτος μεγάλος μέτοχος της βρετανικής μάρκας μετά τις Adeem Investment και Investindustrial.

Μεταξύ άλλων η συμφωνία προβλέπει και προμήθεια υλικών μεταξύ της AMG GmbH της Daimler AG και της Aston Martin.

Ο διευθυντής ανάπτυξης της Aston Martin δήλωσε για τη συγκεκριμένη συνεργασία «επιλέξαμε την AMGως μία γερή βάση για την ανάπτυξη του V8 κινητήρα."

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της AMG GmbH, Ola Källenius δήλωσε "είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία με την Aston Martin και για το γεγονός πως θα τους παρέχουμε τεχνογνωσία και υλικά για τους κινητήρες των νέων τους supercars. Η συνεργασία μας είναι η απόδειξη της τεχνολογικής υπεροχής της AMG και αποτελεί μία συμφωνία με πραγματικό όφελος και για τις δύο πλευρές ".

Τελικά το καλύτερο δώρο για την επέτειο ενός αιώνα ζωής της Aston Martin της ήρθε από τη Γερμανία και δει από την AMG.

Περισσότερα στο http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=3838

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ