Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΙΝΔΙΚΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ WILLIAM!

Τα τεστ DNA μίλησαν δυνατά και ολοκάθαρα. Ο πρίγκιπας William έχει ρίζες στο "πετράδι του στέμματος", πιο συγκεκριμένα, ο Δούκας του Κέμπριτζ έχει ινδικό αίμα από την πλευρά της μητέρας του κι έτσι όταν ανέβει στον βρετανικό θρόνο θα γίνει ο πρώτος βασιλιάς με ινδική κληρονομιά!

Σύμφωνα με το DNA του, η προ-προ-προ-προ-προγιαγιά του, από την πλευρά της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana, Eliza Kewark, ήταν κατά το ήμισυ Ινδή. Αν και συχνά στα αρχεία καταγράφεται ως αρμενικής καταγωγής, μετά την ανάλυση του DNA, αποδεικνύεται ότι είναι Ινδή τουλάχιστον κατά το ήμισυ κι είχε ζήσει αρκετά χρόνια στη δυτική περιφέρεια της χώρας.

Οι Σκωτσέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν σύνδεσμο με τους απογόνους της Eliza που διέθεταν μία παραλλαγή στο DNA τους, γνωστό ως μιτοχονδριακό DNA, που μπορεί να περάσει από τη μητέρα στα παιδιά. Μόνο άτομα από την Ινδία έχουν βρεθεί να φέρουν την ανάλογη παραλλαγή του DNA. Έχει μελετηθεί σε 14 άτομα, όλα από την Ασιατική χώρα κι ενός από το Νεπάλ.

Θεωρείται ότι τη συγκεκριμένη παραλλαγή στο DNA έχουν και οι δύο πρίγκιπες, William και Harry, καθώς οι επιστήμονες έχουν περιγράψει τον γενετικό αυτό σύνδεσμο ως "απόρθητο". Κι αν στις φλέβες των δύο διαδόχων του βρετανικού θρόνου - δεύτερος και τρίτος στη σειρά αντίστοιχα - ρέει ινδικό αίμα, δεν θα μπορούν να περάσουν στα δικά τους παιδιά το... δικό τους DNA.

Η ινδική καταγωγή του William μπορεί να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ώστε να ενισχυθεί η δημοτικότητα της βρετανικής μοναρχίας στην Ινδία.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ