Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΧΙΛΙΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ (φωτογραφίες)

Μικροί πικάσο, σκούφοι, συνθέτες, χορευτές, λιλιπούτειοι καλλιτέχνες και πρωταθλητές “ξύπνησαν” την Τετάρτη (29/05) το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, μετατρέποντάς το σε ένα απέραντο ανοιχτό πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης.

Περισσότερα από 1.000 περίπου μικρά παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Παύλου Μελά “ανεξαρτητοποιήθηκαν” για ένα απόγευμα από τους γονείς τους και έμαθαν να λειτουργούν μόνα τους. Παιχνίδια, κουκλοθέατρο, πολύ εκπαιδευτικό υλικό και γρήγορες εναλλαγές χάρισαν στα νήπια τέσσερις ώρες απόλαυσης, εκπαίδευσης και ανεξαρτησίας μαζί!

Τα παιδιά δημιούργησαν με τη φαντασία τους κατασκευές, ζωγραφικές και γλυπτά στήνοντας μέσα στους χώρους τους πρώην στρατοπέδου μια απέραντη γκαλερί. Έμαθαν, ταυτόχρονα, να δουλεύουν ομαδικά, να ακονίζουν τη φαντασία τους, να μαζεύουν την ακαταστασία τους και να ανακαλύπτουν τη δημιουργικότητά τους.

Συνταγές ανακατεμένες με παραμύθια, φαντασία και τραγούδι ξύπνησαν τις αισθήσεις των μικρών σεφ, απολαμβάνοντας στο τέλος μαζί με τους γονείς τους το γευστικό αποτέλεσμα.

Αθλητικές δράσεις όπως τρέξιμο, άλματα, ισορροπία, τραμπολίνο, τέρματα και εμπόδια συμπλήρωσαν τη δημιουργική απασχόληση των «μικρών ηρώων»! Τα παιδιά γνώρισαν το σώμα τους, απέκτησαν αντίληψη του χώρου καθώς και των πρώτων κινητικών δεξιοτήτων τους.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ποτέ ο δήμος μας. Το πρώην στρατόπεδο πλημμύρισε από ζωντάνια και χαμόγελα μικρών παιδιών κάνοντας ευτυχισμένους όλους μας και ιδιαίτερα τους γονείς. Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας απασχολεί ιδιαίτερα. Αγωνιούμε για το πως θα περάσουν δημιουργικά και ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους ιδιαίτερα τώρα που κλείνουν και τα σχολεία για τη θερινή περίοδο. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για όλο το καλοκαίρι».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Kοινωνικού Oργανισμού του δήμου Παύλου Μελά Χαρά Αμανατίδου σημείωσε: «Με επιμονή, υπομονή και συνεργασία στήσαμε ένα πανηγύρι χαράς μέσα στο πρώην στρατόπεδο. Παιδικές φωνές, δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, σκορπίζοντας χαμόγελα τόσα στα νήπια όσο και στους γονείς τους. Η εκδήλωση αυτή θέλουμε να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να γίνει ένα νέος θεσμός για το δήμο μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και εκεί πρέπει να επενδύσουμε όλοι μας». 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ