Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Νέα σημαντική παρέμβαση στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης που αφορά στην ανέγερση Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», συνολικού προϋπολογισμού 3.476.943,89 ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το νέο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές θα εφοδιαστεί με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και θα αποτελείται από το κυρίως διώροφο κτίριο, υπόγειο και ένα βοηθητικό ισόγειο κτίσμα. Η τεχνική μελέτη του κτιρίου προβλέπει στο ισόγειο χώρο υποδοχής - αναμονής και γραμματεία, εξεταστήρια, γραφεία ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό, μονόκλινο και δίκλινο θάλαμο βραχείας νοσηλείας, βοηθητικούς χώρους και υγιεινής.

«Αξιοποιούμε στοχευμένα και χωρίς καθυστερήσεις το αναπτυξιακό εργαλείο του ΕΣΠΑ για τη διαφύλαξη των σπουδαίων μνημείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως το Άγιο Όρος. Οι παρεμβάσεις που στηρίζουμε μέσω του ΕΣΠΑ στο Άγιο Όρος δεν περιορίζονται σε έργα αποκατάστασης των μονών, αλλά αφορούν και στη βελτίωση των υποδομών τόσο για τους μοναχούς όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες της Αθωνικής Πολιτείας. Το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας του Αγίου Όρους στις Καρυές καλύπτει ένα σημαντικό κενό, αναβαθμίζοντας την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε μια δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη περιοχή. Η λειτουργία του αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της Ιεράς Κοινότητας, να διευκολύνει την αντιμετώπιση σοβαρών ιατρικών περιστατικών και μεταφοράς ασθενών, καθώς και να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες όχι μόνο στους μοναχούς, αλλά και στους προσκυνητές που επισκέπτονται το Άγιο Όρος», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ