Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου 2012, οπότε και ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις εταιρίες του Σκάι, Ειδήσεις Ντοτ Κομ και Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις δεν ήταν δυνατή η δημοσίευση των ισολογισμών τους. Κι αυτό διότι ο Β. Μαρινάκης, δεν ενέκρινε τα οικονομικά στοιχεία των συγκεκριμένων εταιρειών. 
Όμως η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στο site της αναφέρει πως στις 10.06.2011 η εφημερίδα Εξπρές δημοσίευσε τον ισολογισμό της εταιρείας Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις για τη χρήση του 2010 αν και ήταν γνωστή η θέση του μετόχου Β. Μαρινάκη για την απόρριψη των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης των ποσοστών που κατείχε ο Β. Μαρινάκης στις δύο εταιρίες, η διοίκηση του ομίλου, προχώρησε στη δημοσίευση των ισολογισμών, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2012. Στην περίπτωση της Ραδιοφωνικές και τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις ΑΕ, ο ισολογισμός του 2010 δημοσιεύτηκε ξανά στις 28 Αυγούστου 2012 στην Ελεύθερη Ώρα του Μιχαλόπουλου και το Χρηματιστήριο και ο ισολογισμός του 2011 στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 στις δύο εφημερίδες. Στις ίδιες ημερομηνίες δημοσιεύτηκαν οι ισολογισμοί και της εταιρίας Ειδήσεις Ντοτ Κομ για τις χρήσεις 2010 και 2011. Στην περίπτωση και των δύο εταιριών υπάρχει και κάτι ακόμη ενδιαφέρον. Ο ισολογισμός χρήσης του 2009 δημοσιεύτηκε μόνο στη Ναυτεμπορική (9.6.2010) και σε καμία πολιτική εφημερίδα. Ως γνωστόν ο νόμος υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να κάνουν δημοσίευση και σε πολιτικό φύλλο.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ
Η συνηθισμένη πρακτική του ομίλου Σκάι ήταν να δημοσιεύει τους ισολογισμούς στην Καθημερινή, η οποία ανήκει στην οικογένεια Αλαφούζου και μετέχει σε αυτή και ο πρόεδρος του Σκάι, Γιάννης Αλαφούζος και στη Ναυτεμπορική, η οποία θεωρείται η πλέον έγκυρη οικονομική εφημερίδα, φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν. Αυτό συνέβαινε ως και το έτος 2010 για τις προηγούμενες χρήσεις. Στους δύο τελευταίους ισολογισμούς, ο όμιλος Σκάι, διάλεξε δύο εφημερίδες, με χαμηλή κυκλοφορία. Οι ισολογισμοί δημοσιεύονται στην Ελεύθερη ώρα η οποία είχε μέση κυκλοφορία 2.692 φύλλα τον Αύγουστο του 2012 και 3.020 φύλλα το Σεπτέμβριο και το Χρηματιστήριο με μέση κυκλοφορία 522 φύλλα τον Αύγουστο και 669 φύλλα το Σεπτέμβριο του 2012.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούσε, σχεδόν παράδοση, οι ισολογισμοί των επιχειρήσεων Αλαφούζου, να δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Καθημερινή». Το γεγονός ότι επέλεξε, φέτος, να τους δημοσιεύσει σε έντυπα μικρής κυκλοφορίας, έρχεται να επιβεβαιώσει, όσους υποστηρίζουν ότι το αφεντικό του ΣΚΑΙ, προσπαθεί εκτός των άλλων, να «κρύψει» από τις τράπεζες, τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις του Νέου Φαλήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ