Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 7ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Σοκ έχει προκαλέσει στα διεθνή Mέσα ενημέρωσης η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου και απεικονίζει έναν 7χρονο στρατιώτη στη Συρία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το επτάχρονο αγόρι της φωτογραφίας, είναι μέλος της ομάδας Free Syrian Army και βρίσκεται στο Χαλέπι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο επτάχρονος δεν είναι ο μοναδικός ανήλικος που ζει ενεργά τον πόλεμο. Ολοένα περισσότερα παιδιά στρατολογούνται κι εκπαιδεύονται από τους Σύριους στρατιώτες.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph, οι γονείς του σκοτώθηκαν σε μία από τις μάχες, που μέχρι σήμερα έχουν σκορπίσει τον θάνατο σε περίπου 70.000 ανθρώπους.

Ο μόνος εν ζωή συγγενής του είναι ένας θείος του, ο οποίος είναι αντάρτης και τον ακολουθεί βήμα-βήμα ο μικρός Αχμέντ.

«Δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν πηγαίνω σχολείο, η οικογένειά μου δεν υπάρχει πια. Ποια άλλη ευκαιρία έχω;», διερωτάται ο επτάχρονος, σοκάροντας με την σκέψη του, που έχει από καιρό πάψει να είναι παιδική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση της Human Rights Watch, υπάρχουν εκατοντάδες παιδιών που μάχονται στην Συρία. Τα περισσότερα σε ηλικία 13 ετών, περίπου, εκπαιδεύονται και γίνονται στρατιώτες έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ