Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ; ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Έναν άνδρα και μια γυναίκα σκοπεύει να προσλάβει ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα για ένα ταξίδι 501 ημερών με επιστροφή, στον πλανήτη Άρη! Το γεγονός αποκάλυψαν οι διοργανωτές, οι οποίοι ωστόσο προτιμούν ζευγάρι.

Η αποστολή θα στοιχίσει πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες.

Εμπνευστής της κίνησης αυτής είναι ο Ντένις Τίτο, ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν αμερικανικά διαστημόπλοια σε λειτουργία, οπότε η αποστολή θα πάρει σάρκα και οστά, όταν υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων των συστημάτων και τεχνολογιών.

Αρκετά από τα συστήματα αναμένεται να είναι έτοιμα για πτήση το 2017. Αυτό αφήνει ελάχιστα χρονικά περιθώρια προκειμένου η αποστολή να επωφεληθεί από μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα επιτρέψει στο σκάφος να κάνει τον γύρω του Άρη, φτάνοντας μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη, πριν επιστρέψει στη Γη.

Η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ