Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Για την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών του ΥΜΑΘ με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη συζήτησαν σήμερα (Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνιο Μανιτάκη.

«Δεν έχουμε, ούτε είχαμε πολιτική απολύσεων. Το 2013 θα είναι χρονιά αξιολόγησης» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μανιτάκης, επισημαίνοντας πως «έχουν καταγραφεί οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να αναδιαρθρώσουμε τη Δημόσια Διοίκηση, να την κάνουμε πιο οικονομική και κυρίως πιο αποδοτική αλλά και φιλική προς τον πολίτη. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, να αποκτήσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση αυτό που της αξίζει, μια ριζική ανανέωση».

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πρόσθεσε ακόμα πως «προσωπικά ο Πρωθυπουργός, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση και η κυβερνώσα πλειοψηφία δουλεύουμε πυρετωδώς, με σύστημα, μέθοδο, αποφασιστικότητα και εμμονή στους στόχους, ώστε να αναδιαρθρώσουμε ριζικά τη Δημόσια Διοίκηση, ο δημόσιος υπάλληλος να αποκτήσει πίστη και εμπιστοσύνη στο λειτούργημά του, η Δημόσια Διοίκηση να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό θα το πετύχουμε με τη μέθοδο της αξιολόγησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε πως «οι ανάγκες είναι πολλές, τα προβλήματα μεγάλα, ο χρόνος πιέζει και για αυτό το λόγο δεν έχουμε το χρονικό περιθώριο να αφήνουμε τα πράγματα γενικώς να τρέχουν. Για αυτό το λόγο», συνέχισε, «ακόμη και σήμερα, τελευταία ημέρα του χρόνου, με τον αρμόδιο Υπουργό είχαμε μια γόνιμη συνεργασία σε σχέση με το πρόγραμμα που αφορά στην αναδιάρθρωση των δομών του ΥΜΑΘ. Ο στόχος είναι να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες στους πολίτες με το μικρότερο δυνατό κόστος και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε. Ήδη έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ, έχει γίνει η αρχική αξιολόγηση, βρισκόμαστε σε μια διαρκή διαβούλευση η οποία επιφέρει θετικά αποτελέσματα και φιλοδοξούμε, σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο μας, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να έχουμε οριστικοποιήσει την πρότασή μας σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να έχει προχωρήσει η διαδικασία». «Εκτιμούμε», κατέληξε ο κ. Καράογλου, «ότι μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, καλύτερη παροχή υπηρεσίας στους πολίτες, μειώνοντας το κόστος τόσο, ώστε να σταματήσει να επιβαρύνεται το Δημόσιο και άρα ο Έλληνας φορολογούμενος με ένα υπερβολικά μεγάλο κόστος γραφειοκρατίας. Είμαστε σε καλό δρόμο και το 2013 θα είναι ο χρόνος που θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ