Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ: Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ"!

Τις… αποστάσεις που υπάρχουν μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα ως οικονομολόγου και στενού συνεργάτη του πρ. Πρωθυπουργού, κ. Κ. Σημίτη και του Γιάννη Στουρνάρα ως σημερινού Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, αναδεικνύει με νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Αχαιός πολιτικός επαναφέρει στο προσκήνιο παλαιότερα αποσπάσματα άρθρων και απόψεων του κ. Στουρνάρα, μεταξύ των οποίων και το άρθρο που συνυπέγραψε με τον κ. Σημίτη για να στηρίξει ότι η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ δεν έγινε με παραποιημένα στοιχεία. Σε αυτό, μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Η βαθιά αιτία της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες της περιφέρειας, οφείλεται στο διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης μεταξύ βορρά και νότου, στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας των περιφερειακών κρατών και τα συνεπαγόμενα μεγάλα ελλείμματα, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και όχι τόσο στη διαχειριστική ανικανότητα των διοικούντων της».

Επίσης, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ήταν η διαπίστωση του διδύμου Σημίτη – Στουρνάρα, ότι: «το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο, σύμφωνα με τους ηγέτες της Ευρωζώνης, θα σταθεροποιήσει τις οικονομίες, δεν μπορεί να επιτύχει, χωρίς πρόσθετα μέτρα για την ανάπτυξη και τη σύγκλιση, και σε τελική ανάλυση χωρίς μία αποτελεσματική πρόοδο προς την οικονομική ολοκλήρωση και την πολιτική ένωση».

Παρά ταύτα, σημειώνει ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, ο κ. Στουρνάρας σήμερα, εμφανίζεται να ακολουθεί πολιτική αντίθετη από αυτή που ο ίδιος έχει δηλώσει ως επιβεβλημένη για έξοδο από την κρίση. Ως εκ τούτου, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά:

«Εξακολουθεί να έχει τις ίδιες απόψεις ο σημερινός τσάρος της οικονομίας, πιστεύοντας πως η δημοσιονομική προσαρμογή απαιτεί μέτρα για τη σύγκλιση και την ανάπτυξη και αν ναι, πώς εκφράζονται αυτά από τη σημερινή πολιτική του; Εξακολουθεί να πιστεύει πως υπάρχει απόκλιση μεταξύ βορρά και νότου και αν ναι, με ποια μέτρα υπερασπίζεται σήμερα την ανάγκη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας; Σημειώνω, επίσης, ότι ο κ. Στουρνάρας, το 2009 δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό “Επιλογή” ότι “… Η Ελλάδα είναι πίσω στην ανταγωνιστικότητα γιατί είναι πίσω στο τρίγωνο της γνώσης. Τα υπόλοιπα, περί μοναδιαίου κόστους εργασίας κλπ. πολύ μικρή επίπτωση έχουν…”. Αν είναι έτσι, γιατί σήμερα δέχεται και υιοθετεί σκληρά μέτρα ακρωτηριασμού των μισθών και των συντάξεων;» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό να φέρει στη Βουλή κάθε στοιχείο που αποτυπώνει τη συνέπεια λόγων και πράξεων ή να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης του.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στην σημασία της διαφθοράς και στα πλαίσια αυτά, κάλεσε τον κ. Στουρνάρα να πληροφορήσει τη Βουλή σχετικά με τις ενέργειες που έκανε ώστε να εντοπιστεί η γνήσια «λίστα Λαγκάρντ» ή να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα αυτής που έχουν σήμερα στην κατοχή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς. «Παρακαλώ να καταθέσετε, την επιστολή που αποστείλατε -εάν αποστείλατε- στην Γαλλική Κυβέρνηση και στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας. Επίσης να καταθέσετε και την επιστολή που σας έστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, σχετικά με την original λίστα Λαγκάρντ» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ