Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

OKTOBERFEST ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις βαυαρέζικες πατροπαράδοτες γαστρονομικές λιχουδιές και άφθονη μπίρα, σε συνδυασμό με τη γερμανική παράδοση, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του φετινού Oktoberfest που διοργανώνεται αύριο Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, στη γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης.


Το Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί για 12η συνεχή χρονιά στους υπαίθριους χώρους της σχολής, στην περιοχή της Πυλαίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα γερμανικά εδέσματα, πολλά είδη μπίρας και να απολαύσουν μουσική πνευστών από 4μελή παραδοσιακή ορχήστρα που έρχεται στην Ελλάδα από το Γκρατς της Αυστρίας, ειδικά γι' αυτό το λόγο.

«Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενώσει τους λαούς. Είναι γιορτή φιλίας και αγάπης» δήλωσε, το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και επί 40 χρόνια γυμνασιάρχης του σχολείου Αστέριος Κρεμέτης.

«Λόγω του γενικότερου κλίματος σκεφτήκαμε να ακυρώσουμε τη γιορτή. Όμως, στο τέλος αποφασίσαμε να πάμε κόντρα σε αυτό, καθώς τα όποια θέματα έχουν δημιουργηθεί αφορούν τις ηγεσίες και όχι τους λαούς» πρόσθεσε.

Το Oktoberfest το επισκέπτονται κάθε χρόνο από 6000 έως και 10.000 άνθρωποι, ενώ η γιορτή διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής, με την υποστήριξη του σχολείου και του Συλλόγου Αποφοίτων και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ