Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΧΩΜΑ

Την πεποίθηση των επικεφαλής των Ναζί ότι μπορούσαν να μετατρέψουν την άμμο και το χώμα σε χρυσό, περιγράφει ο Γερμανός συγγραφέας Helmut Werner, στο βιβλίο του "Οι Αλχημιστές του Χίτλερ: οι μυστικές προσπάθειες κατασκευής χρυσού στο Νταχάου." ("Hitler’s Alchemists: The Secret Attempts to Manufacture Gold in Dachau.").

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στο βιβλίο εμφανίζεται ο Χάινριχ Χίμλερ, επικεφαλής της δύναμης των SS του Χίτλερ, να έχει πειστεί ότι όλα πολύτιμα μέταλλα μπορούσαν να παραχθούν με τον τρόπο αυτόν! Το όραμά του ήταν να κατασκευάσει όσο το δυαντόν μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού από...χώμα και στη συνέχεια να το πουλήσει για να αγοραστούν όπλα για την ενίσχυση του Τρίτου Ράιχ!

Για τον σκοπό αυτό οι Ναζί είχαν οργανώσει μυστικά ένα εργαστήριο αλχημείας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Νταχάου πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί είχαν προσλάβει τον Καρλ Μάλχους, έναν αλχημιστή, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που έπεισε τον Χίμλερ ότι μπορούσε να μετατρέψει πέτρες, άμμο και χώμα σε χρυσό.

Ο αλχημιστής - πράκτορας που κορόιδεψε τους Ναζί!

Οπως αποκαλύπτει τώρα ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Μάλχους δούλευε για λογαριασμό των Βρετανών και αποστολή του ήταν να εξαπατήσει τον Χίμλερ κάνοντάς τον να πιστέψει τους ισχυρισμούς του! "Ο Μάλχους ζούσε στην Αγγλία μέχρι τους πρώτους μήνες του 1938, οπότε και ήρθε σε επαφή με τον Χίμλερ και τον έπεισε ότι κατέχει ιδιαίτερα αλχημιστικά μυστικά", περιγράφει.

Ετσι ο Χίμλερ εγκατέστησε τον Μάλχους σε ένα εργαστήριο στο Νταχάου και έδωσε εντολή να του προσφερθεί ό,τιδήποτε ζητήσει προκειμένου να καταφέρει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του: να παράγει άφθονο χρυσό από πέτρες και άμμο, που θα εξασφάλιζε την οικονομική σωτηρία του Τρίτου Ράιχ!

Για να είναι απολύτως βέβαιος ο επικεφαλής των SS ότι ο Μάλχους δεν θα χρησιμοποιήσει άλλου είδους τεχνάσματα, φρόντισε να γίνεται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος σε όσους εργάζονταν στο εργαστήριο, ώστε να μην περάσει κάποιος χρυσό- το οποίο θα εμφάνιζε ο Μάλχους ως "δημιούργημά" του!

Ο αλχημιστής όμως κατάφερε να ξεγελάσει τους άντρες των Ναζί, κρύβοντας ψήγματα χρυσού μέσα μέσα στα πακέτα των τσιγάρων του. Στη συνέχεια τα παρουσίαζε στον Χίμλερ ως τα αποτελέσματα των πειραμάτων του, ισχυριζόμενος ότι μετέτρεψε την άμμο σε χρυσό!

Χρειάστηκαν αρκετές βδομάδες για να αντιληφθεί ο Χίμλερ την απάτη και να δώσει εντολή να φυλακιστεί ο Μάλχους! Όταν απελευθερώθηκε, απειλήθηκε πως αν μιλούσε ποτέ για τη σχέση του με τον αρχηγό των SS και την εξαπάτησή του, η τιμωρία του θα ήταν ο θάνατός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ