Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!

Τρομάζει τους βαμβακοπαραγωγούς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, η εκ νέου…επέλαση του «πράσινου σκουληκιού».

Οι ζέστες του Ιουλίου και η χρήση πιο αποτελεσματικών φυτοφαρμάκων - με την κατ’ εξαίρεση άδεια 120 ημερών που δόθηκε σε κάποιες περιοχές- φαίνεται ότι δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά για να λυθεί το φετινό πρόβλημα.

Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός συγκαλεί την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας. Σημειώνεται ότι η σύσκεψη ήταν να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ωστόσο λόγο συνάντησης του Περιφερειάρχη με την γ.γ του ΚΚΕ κ. Α.Παπαρήγα, μετατίθεται για την Παρασκευή.

Πάντως, σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, για την αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της βαμβακοκαλλιέργειας, κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία η ζημιά είναι φέτος μικρότερη από τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Μάλιστα, αν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί και στη συγκομιδή, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υποβληθεί πρόγραμμα ΠΣΕΑ στην ΕΕ για το 2012 καθώς, βάσει του Κανονισμού, για να υπάρξει σχετικό αίτημα θα πρέπει η μείωση στην παραγωγή να υπερβαίνει το 30% σε σύγκριση με τον μέσο όρο παραγωγής της προηγούμενης τριετίας.

agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ