Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ "ΑΡΗΣ FM"

Οριστικό λουκέτο στο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό του Αρη στην Θεσσαλονικη, μετά από πολύμηνα οικονομικά προβλήματα του συγκροτήματος Τουρώνη. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν μετά από 100 μέρες χωρίς εκπομπές, λόγω των απλήρωτων τεχνικών του σταθμού. 
Πριν από έξι μέρες σημειώθηκε το τελειωτικό «ξήλωμα» του studio του ραδιοσταθμού, που στεγάζονταν στο γήπεδο του Άρη «Κλεάνθης Βικελίδης». Όλα τα μηχανήματα που υποστήριζαν τεχνικά την εκπομπή από το γήπεδο του Άρη έχουν «κάνει φτερά».

Πριν από περίπου ένα μήνα είχε εξαγγελθεί κι επισήμως το λουκέτο του σταθμού από τον Πρόεδρο της ομάδας του Άρη. Άδεια παραμένει η συχνότητα 92.8 MHz, καθώς ο πομπός στο Χορτιάτης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, αλλά και η ιστοσελίδα και το streaming του.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Άρη έκλεισε μετά από περίπου δύομιση χρόνια ζωής -ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2009- με φιλοδοξίες και την υποστήριξη αρκετών φιλάθλων.

Ακολουθεί αυτούσιο σχετικό δελτίο τύπου της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:
Σήμερα το πρωί η διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» προχώρησε στην απομάκρυνση όλου του τεχνικού εξοπλισμού από τα studio που βρίσκονται εντός του γηπέδου Χαριλάου, αφήνοντας τους εργαζόμενους τεχνικούς χωρίς τα μέσα για παροχή εργασίας. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την κατάπτυστη στάση που κρατά η ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού απέναντι στους εργαζόμενους, που ενώ οφείλει δεδουλευμένα οκτώ και πλέον μηνών (επιδόματα, αργίες, υπερωρίες), προέβη σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Ούτε λόγος φυσικά για τα δεδουλευμένα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον εν λόγω Ρ/Σ και σε συνεργασία με τους συναδέλφους τεχνικούς του Ρ/Σ και τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης, θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των συναδέλφων τεχνικών του «ΑΡΗΣ FM 92.8».
Ευχαριστούμε θερμά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τους πολιτικούς φορείς, συνδικαλιστικά σωματεία και συλλογικότητες που τόσο καιρό είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους τεχνικούς της ραδιοφωνίας.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες όλοι οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ.
Καλούμε το Ε.Σ.Ρ. να προχωρήσει σε έλεγχο του ραδιοσταθμού σχετικά με την νομιμότητά του.

Υ.Γ. Πριν λίγες ημέρες οι δύο άλλοι Ρ/Σ του ομίλου Τουρώνη, «Heart fm 93.1» και «Star fm 97.1», δήλωσαν πτώχευση. Ήδη το Ε.Σ.Ρ., με την απόφαση 369-2012 έχει ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του «Heart fm».

Άραγε τι σχέση θα μπορούσε να έχει η πτώχευση των δύο Ρ/Σ συμφερόντων Τουρώνη με το συμβάν στον «ΑΡΗΣ FM 92.8».





Με πληροφοριες από το radiofono.gr, sentragoal.gr και blogtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ