Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ "ΤΡΙΩΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ (ή μήπως, όχι;)

Το πρώτο κρίσιμο τεστ δίνει αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και να οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.

Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να βρει ισοδύναμα μέτρα 1,5 δισ. ευρώ, μετά τη σαφή απόρριψη, από την πλευρά των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, των προτάσεων με τις οποίες έμπαινε πλαφόν στις συντάξεις και έμπαινε νέο μαχαίρι στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
Μέχρι αύριο, λοιπόν, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να ολοκληρώσει τη δέσμη των εναλλακτικών προτάσεων σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων το οποίο θα παρουσιαστεί στην τρόικα. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA , το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ δεν πρόκειται να '' κλειδώσει '' στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.
Αντίθετα, στη σύσκεψη που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, ...
οι τρεις άντρες θα προσπαθήσουν να βρουν σημεία σύγκλισης, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τις προσεχείς κρίσιμες ημέρες.
Όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου, υπάρχει πολιτικός χρόνος ως τον Σεπτέμβρη, οπότε και αναμένεται η έκθεση της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ