Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ"

Ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Πρωϊνό στον ΑΝΤ1» και αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ, στην εκπομπή του Γιάννη Παντελάκη, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας κυβέρνησης και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα είπε:

"Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Υπάρχουν, όμως, οι καλές προθέσεις ώστε να συγκλίνουν τα τρία κόμματα για να βρουν κοινό τόπο για το καλό της πατρίδας μας. Δεν πρόκειται για μία ευκαιριακή σύμπραξη πολιτικών δυνάμεων, αλλά για μία προγραμματική σύγκλιση τριών κομμάτων και θεωρώ πολύ θετικό ότι σ’ αυτή την τριμερή σύμπραξη υπάρχει το αριστερό πρόσημο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Υπάρχει ανάγκη η πατρίδα μας να κυβερνηθεί, κάποιοι άνθρωποι να την εκπροσωπήσουν και να διαπραγματευτούν τους επαχθέστατους όρους του Μνημονίου".

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τους στόχους της κυβέρνησης ο Κώστας Γκιουλέκας τόνισε:
"Δεν γίνεται να συνεχίσουμε με τα ίδια υφεσιακά μέτρα που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του Έλληνα πολίτη. Η νέα κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην διαπραγμάτευση πολλών όρων του μνημονίου αλλά και σε βασικές μεταρρυθμίσεις ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι Έλληνες πολίτες. Θεωρώ ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τομές στη λειτουργία του κράτους. Να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να χτυπηθεί η δημόσια σπατάλη, η γραφειοκρατία, η διαφθορά και να οδηγηθούμε σε ένα μικρότερο κράτος. Όλα αυτά, όμως, με προϋπόθεση και γνώμονα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής".

Και επισήμανε:
"Φυσικά δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο αριθμούς. Πίσω από τους αριθμούς κρύβονται εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Βεβαίως η βαθιά κρίση που διανύουμε σήμερα δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ανώδυνα μέτρα. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε βαθιές τομές στην λειτουργία του κράτους και σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μας, διατηρώντας βέβαια το κοινωνικό κράτος. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η ελληνική κοινωνία έχει οδηγηθεί στην απόγνωση και στην εξαθλίωση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερες θυσίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ