Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε και χαιρέτησε σήμερα στην εκδήλωση παρουσίασης του απολογισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/6) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών το οποίο, όπως επισήμανε, δεν αποτυπώνεται εύκολα με αριθμούς. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό του:

«Ο απολογισμός και η δημόσια λογοδοσία για τη δράση των Δημοσίων Φορέων, όπως και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας προς τους πολίτες. Είναι μία διαδικασία η οποία συμβάλει στη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ενισχύει τη δημοκρατία.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του απολογισμού όμως είναι η δυνατότητα που μας δίνει να αναλογιστούμε το παρελθόν με ωριμότητα και να σχεδιάσουμε καλύτερα για το μέλλον.

Η προσφορά των εκπαιδευτικών δεν αποτυπώνεται εύκολα με αριθμούς. Υπάρχουν πολλά ποιοτικά στοιχεία του δύσκολου έργου σας τα οποία κατανοούν οι μαθητές, οι γονείς και η κοινωνία παρατηρώντας την εξέλιξη των παιδιών τους.

Κάθε χρόνο η ελληνική περιφέρεια και, ειδικότερα, η Πέλλα σημειώνουν σημαντικές πρωτιές στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι το αποτέλεσμα του δικούς σας κόπου και της δικής οργανωμένης προσπάθειας ώστε οι μαθητές μας να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχολές και τμήματα που ταιριάζουν με τις δεξιότητές τους και εγγυώνται μία καλή επαγγελματική πορεία στο μέλλον.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας υλοποιεί πολλά έργα για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διδασκαλίας και σχολικής δραστηριότητας. Οι οικονομικοί πόροι που διαθέτουμε πλέον είναι ελάχιστοι, επομένως θα πρέπει να γίνεται αυστηρή ιεράρχηση των επιλογών και προτεραιοτήτων για έργα σχολικών υποδομών και συντήρησης.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε άριστη συνεργασία και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Οι συναντήσεις μας είναι συχνές και τους προηγούμενους μήνες είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε ευρύτερα για την προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στην Πέλλα».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ