Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ 2012, ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ 1974

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΧΑΡΗ Δ. ΤΣΙΟΚΑ 
Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι κρισιμότερες από το 1974. Την επόμενη Κυριακή κρίνεται το ελληνικό κεκτημένο δεκαετιών, η σταθεροποίηση της χώρας, η εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας και η ασφαλής μετάβαση σε μία νέα εποχή της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών για όλους.

Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι από την μία η διατήρηση της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ με σταθερότητα και προοπτική αισιοδοξίας και από την άλλη η επικράτηση δυνάμεων που πριμοδοτούν την απομόνωση της χώρας και την οδηγούν με ταχύτητα στην επαναβαλκανιοποίησή της.

Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε για να αναδείξουμε Κυβέρνηση, όχι Αντιπολίτευση. Ελπίζω να μην επικρατήσουν οι καταγγελίες και τα συνθήματα, αλλά η θετική πρόταση. Κάθε πολίτης οφείλει να έχει την αίσθηση της υψηλής αποστολής που του αναλογεί. Προτείνω ο θυμός να αντικατασταθεί από την λογική και πάνω σε αυτήν την βάση να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με ειλικρίνεια και αλήθεια.

Πιστεύω στην δυνατότητα της χώρας μας να ξεπεράσει την κρίση. Με μία προϋπόθεση, να σταθεί ο ελληνικός λαός στην εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας. Πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής βάσης και φιλοδοξώ στη αποκατάσταση της σχέση μας. Επέλεξα μετά από δύσκολο προβληματισμό να συμπαραταχθώ με τις δυνάμεις που διεκδικούν την έξοδο από την κρίση, με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αναγνωρίζω και το εξέφρασα ότι υπάρχει έλλειμμα δικαιοσύνης στη διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης. Δεν κρύφτηκα και δεν αντάλλαξα την ευθύνη μου ως πολίτης ή στέλεχος της Κυβέρνησης με την σιωπή. Συμφώνησα, διαφώνησα, συγκρούστηκα και αγωνίστηκα στο Προσκήνιο.

Με καθαρότητα και σαφήνεια λοιπόν στο ερώτημα αν μπορούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ