Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, επιτέλους, να παραδεχθεί ότι η ένταξη και των ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009 δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική και είχε επώδυνες συνέπειες.

Αυτό έχουν καταγγείλει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που οι ίδιοι διόρισαν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ευρωπαϊκά κείμενα, αλλά και τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Και, επιτέλους, η κα Γεννηματά ας φροντίσει να διαβάσει τα κείμενα της Επιτροπής, που συνέστησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Θα διαπιστώσει, και εκεί, ότι το φούσκωμα του ελλείμματος με την ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.

Αμέσως μετά τις εκλογές, η Εξεταστική Επιτροπή, που θα συσταθεί, θα εντοπίσει όλη την αλήθεια. (Δήλωση που έκανε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε η κα Γεννηματά για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009).

Για την επιστολή Αλμούνια

Ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Χ. Αλμούνια, επιστολή με την οποία απαντά στη θέση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ότι ενέταξε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή πρακτική, (τονίζει ότι «ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές δεν αποτελεί δεσμευτική πράξη»), έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ – διορισμένα και αυτά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – για αυθαίρετο “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος – που ξέρει πολύ καλά πόση ζημιά έκαναν στην Οικονομία μας και πόσα επώδυνα μέτρα έφεραν οι αποφάσεις εκείνες – οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν από το κόμμα του.

“Συγνώμες”, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ