Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΟΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα (30-3), αναγνωριστική συνάντηση ενόψει της οργάνωσης των επίσημων εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των περισσοτέρων Ποντιακών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα, χωρίς όμως να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Με βάση την Απόφαση που είχε ληφθεί πέρσι για πραγματοποίηση των εκδηλώσεων διαδοχικά στις έδρες των τεσσάρων Δήμων και με δεδομένο ότι οι περσινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Έδεσσας, για φέτος προτάθηκε ο επίσημος εορτασμός να γίνει στην έδρα του Δήμου Πέλλας και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Γιαννιτσά.

Στην εισήγησή του ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι στο επίσημο πρόγραμμα είναι σημαντικό να ενταχθούν εκδηλώσεις με ευρεία απήχηση και να υπάρξει Παλλαϊκή συμμετοχή από όλες τις οργανώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Επίσης, τόνισε ότι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή προβολή των εκδηλώσεων μέσω περιφερειακών και εθνικών μέσων ενημέρωσης και επίσης να στηρίξει έναν μεγαλύτερο αριθμό εκδηλώσεων που θα γίνουν παράλληλα. Πρότεινε μάλιστα, ως μία ενδεικτική μορφή δράσης, την διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας με τη συμμετοχή των μελών όλων των Ποντιακών Συλλόγων και άλλων πολιτών.

Την προσεχή Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και ώρα 12.30μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Διοικητήριο), πρόκειται να επαναληφθεί η συνάντηση προκειμένου οι Σύλλογοι να επεξεργαστούν τις προτάσεις τους και το πρόγραμμα του επίσημου εορτασμού και των παράλληλων εκδηλώσεων να πάρει μία πιο ολοκληρωμένη μορφή. Οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προσκαλούνται να συμμετέχουν στην συνάντηση δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ