Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ!

Δείτε, πώς αυξάνονται οι ελπίδες να παίξει ο Άρης στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και, φυσικά, μέσω αυτών να βγει στην Ευρώπη... εξωαγωνιστικά:

Η ΑΕΚ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα λάβει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου, αφού η κλήση της για απολογία από την UEFA αυτό "μυρίζει".
Η αθηναϊκή ομάδα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξης των 21 εκατομμυρίων ευρώ. Χρωστάει δηλαδή και της Μιχαλούς!
Το ποσό είναι τέτοιο που αποκλείεται να καλυφθεί στο χρονικό διάστημα που απομένει για να ανατραπεί η αναμενόμενη απόφαση της UEFA. Γιατί η απόφαση για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου θα ανακοινωθεί σε 15 μέρες (23 Φεβρουαρίου) και ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αρχής έχει ήδη εισηγηθεί τριετή αποκλεισμό για την Ένωση.
Τι θα κάνει η Σούπερ Λιγκ, λοιπόν, στην περίπτωση που ανακοινωθεί από την UEFA αποκλεισμός της ΑΕΚ, αφού υποχρεωτικά από τις συμβατικές της υποχρεώσεις με τη Nova πρέπει να διοργανώσει πλέι-οφ; Θα βάλει τον Δικέφαλο του Νότου να παίξει σε αυτά ή θα πει (και αυτό είναι το λογικό) "έξω από τα πλέι-οφ η ΑΕΚ" κάτι που σημαίνει ότι και η 6η θέση της τελικής βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα οδηγήσει σε αυτά;
Εντάξει, μπορεί η ομάδα του Μασάδο να πάρει την 5η θέση αφού υπολείπονται 10 αγωνιστικές ακόμη και να μη χρειαστεί το πιο πάνω σενάριο, όμως αυτό δεν είναι ούτε σίγουρο, ούτε εύκολο. Επομένως, έστω κι αν τερματίσει στην 6η θέση (ισχύει ασφαλώς και για τις άλλες ομάδες που κυνηγάνε τα πλέι-οφ) με δεδομένο τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, οι ελπίδες αυξάνονται για το συγκεκριμένο στόχο.

ΥΓ. Σημειώστε ότι αν η UEFA αποκλείσει την ΑΕΚ, τότε η αθηναϊκή ΠΑΕ δεν θα πάρει άδεια και για συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Πέφτει, δηλαδή, αυτόματα στη Football League. Άρα υπάρχουν κι άλλοι "ενδιαφερόμενοι"

YB

1 σχόλιο:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ