Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ... ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ!

Του Αλέξη Σαββόπουλου 
Μια εβδομάδα μετά τις εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης Φίλων Αρη (Κοινωνία μελών όπως θα πρέπει να την συνηθίζουμε από τούδε και στο εξής) ακόμη προσπαθώ να βάλω σε τάξη τις σκέψεις στο μυαλό μου. Να καταλήξω τελικά σε κάποιο συμπέρασμα. Να αποδεχτώ αυτό που υποστηρίζουν αρκετοί, ότι δηλαδή μπήκε η ταφόπλακα σε μια ωραία ιστορία που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια; Ή να διατηρήσω την αισιοδοξία μου ότι το στοίχημα ακόμη δεν χάθηκε; Με βάση όσα είδαμε την περασμένη Τετάρτη, πιο πολύ προς το πρώτη εξέλιξη κλείνω αν και εύχομαι και ελπίζω να διαψευστώ.

Δυστυχώς μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση η πλατιά μάζα των οπαδών του Αρη γύρισε την πλάτη.
Δεν ξέρω αν φταίει η μέτρια φετινή πορεία της ομάδας. Ή η κρίση που έχει συρρικνώσει τα πορτοφόλια, ώστε ακόμη και το 50ευρω της ετήσιας συνδρομής να βγαίνει δύσκολα από αυτά. Ξέρω όμως ότι όπως μου έλεγε σε μικρότερη ηλικία ο πατέρας μου… με πορδές δεν βάφονται αυγά.

Με 1300 άτομα σε αυτό που χαρακτηρίστηκε και δικαίως ως μια από τις πιο ιστορικές γενικές συνελεύσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλη αισιοδοξία για την μακροημέρευση της Κοινωνίας μελών του Αρη. Εκτός αν ικανοποιούνται οι οπαδοί του Αρη μονάχα με τον τιμητικό τίτλο «Θεματοφύλακας του Αρη».

Δυστυχώς όμως η αδίστακτη οικονομική κρίση που πλήττει σιγά-σιγά όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκ μοιάζει ικανή να… καταπιεί και τον Φορέα που με τόσες προσδοκίες και όραμα δημιουργήθηκε. Οι ΠΑΕ χρειάζονται ρευστό, κεφάλαια και η διοίκηση του Αρη ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αφού η Λέσχη δεν κατάφερε να την προικοδοτεί με 1-1,5 εκ ευρώ ετησίως που ήταν ένας εφικτός στόχος. Εκτός και αν πιστεύεται ότι ο Αρης είναι μόνο αυτά τα 1300 άτομα της περασμένης Τετάρτης. Που είναι οι 25.000 που κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ; Οι 8.000 που πήγαν στο Μάντσεστερ και την Μαδρίτη πέρσι; Ξέχασα. Το Βελλίδειο δεν έχει το γκλάμουρ ενός ευρωπαϊκού ταξιδιού. Φέτος ο Αρης δεν θα παίξει σε κάποιο τελικό για να έχει προτεραιότητα στην αγορά ενός εισιτηρίου.

Όσοι λοιπόν δεν ήταν στο Βελλίδειο, και συνεχίζουν να κρατούν αποστάσεις από τις εξελίξεις που τους δόθηκε η δυνατότητα να ορίσουν οι ίδιοι, θα έχουν βάλει και αυτοί ένα χεράκι στο… ξεθώριασμα ενός πρωτοποριακού εγχειρήματος.
Όσιο για αυτά που υποσχέθηκε η διοίκηση περί επενδυτών και εισροής κεφαλαίων θα φανεί στον ένα μήνα ως τη λήξη της προθεσμίας για την αδειοδότηση. Άλλωστε γύρω από την εξασφάλισής της κινούνται πλέον όλα στον Αρη….

Του Αλέξη Σαββόπουλου στο sday.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ