Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"ΤΟ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΔΗ

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη το μυθιστόρημα του Γιάννη Δέδη «Το μοναχοπαίδι».

Ο Αντώνης µεγάλωσε στην επαρχία, µέσα στη µυρωδιά του καπνοχώραφου απ’ όπου ξεκινά τη «µοναχική» του πορεία για την αναζήτηση που εξελίσσεται σε κυνήγι της εµπειρίας. Στην ενήλικη ζωή του δραστηριοποιείται πολλαπλώς και κινείται σε κόσµους που απαιτούν συσπειρώσεις διαφορετικών ψυχικών δυνάµεων.
Του είχε περάσει πολλές φορές απ’ το µυαλό ότι οι Άνθρωποι φεύγουν – οι Θεοί µένουν. Το σκέφτηκε για µια ακόµα φορά, πριν πάρει την καθοριστική απόφαση να συµµαχήσει πρόσκαιρα µαζί τους και ζητήσει την εύνοια τους, αναγκαστικά µέσω των εκπροσώπων τους. Το Άγιο Όρος του έκλεινε συνωµοτικά το µάτι και η σκέψη του δηµιουργούσε ασφάλεια. Ναι, το είχε αποφασίσει. Θα εγκατέλειπε τις εγκόσµιες απολαύσεις προκειµένου να φύγει από τους µαινόµενους διώκτες του, µέχρι να ηρεµήσει η πιάτσα…

Γιάννης Δέδης
Το µοναχοπαίδι
Μυθιστόρηµα
ISBN: 978-960-468-035-7
Σχήµα: 13,5 Χ 20,5 Σελ.: 248 
Τιµή: 14 ευρώ
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Δέδης γεννήθηκε στην Τιθορέα Φθιώτιδας το 1956. Στη Αθήνα πηγαίνει το 1971 για να σπουδάσει κι από τότε παραµένει µόνιµα. Στη δεκαετία του ΄80, εργάζεται ως αθλητικογράφος στην εφηµερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», ασχολία που εγκαταλείπει για µια µόνιµη θέση στο δηµόσιο. Έχουν εκδοθεί δύο έργα του, οι «ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» (2003) και το «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ, ΡΕ!» (2004) από τις εκδόσιες Κοχλίας. Είναι παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ