Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΙΕΡΕΩΝ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ιερείς σε όλη τη χώρα. Εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις απάτης σε Ρέθυμνο, Καβάλα, Ρόδο, Λέσβο και Θεσσαλονίκη.
Το συνολικό χρηματικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες, από την έως τώρα παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 108.000 ευρώ.
Συνεχίζονται οι μεθοδικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχετικά με τη δράση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων σε όλη την επικράτεια.
Υπενθυμίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών είχαν συλληφθεί την 21-2-2012 δύο ημεδαποί και είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δέκα συνολικά ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες κατά επάγγελμα, συνήθεια και κατά συναυτουργία ενώ είχαν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις εξαπάτησης ιερέων.
Συγκεκριμένα, οι δράστες εντόπιζαν ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσαν μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων, προφασιζόμενοι ότι είναι οι ίδιοι ιερείς εκπροσωπώντας εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς. Στη συνέχεια παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έπειθαν τους παθόντες – ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά για τη διευθέτηση υποτιθέμενων ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.
Από την αστυνομική έρευνα, που συνεχίζεται, προέκυψε ότι οι δράστες με τη συγκεκριμένη μέθοδο είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα άλλες πέντε απάτες σε βάρος ιερέων στο Ρέθυμνο, την Καβάλα, τη Ρόδο, τη Λέσβο και τη Θεσσαλονίκη αποκομίζοντας από αυτές το χρηματικό όφελος των 28.441 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Παρακαλούμε όσους πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών στο τηλέφωνο 2610-695141.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ