Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τους φιλάθλους της ομάδας του Ηρακλή, τους οποίους αποκάλεσε αλήτες, ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ντροπή κάποιος να αποκαλεί συμπολίτες μας αλήτες!

Είναι ντροπή κάποιος να χρησιμοποιεί τέτοιο υβρεολόγιο κατά του φίλαθλου κόσμου του Ηρακλή, μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας και να ακυρώνει την προσφορά πολλών ατόμων, μια προσφορά που συνεχίζεται για περισσότερα από 100 χρόνια σ’ αυτό το ιστορικό αθλητικό σωματείο!

Είναι ντροπή αυτός ο υβριστής να είναι ο Δήμαρχος Γ.Μπουτάρης και να εκπροσωπεί την Θεσσαλονίκη!

Το κατάντημά του δεν έχει όρια. Ο Γ.Μπουτάρης αφού κατάφερε στους 14 μήνες της θητείας του να καταντήσει την Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη και σκοτεινή πόλη της Ελλάδας, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας αναφέροντας τα όσα ανιστόρητα εκείνος πιστεύει περί… μη απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, περί… αρμονικής συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και περί… προσπάθειας εξελληνισμού της Μακεδονίας το 1912 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τώρα ξαναχτύπησε, ως υβριστής αυτή τη φορά, επιτιθέμενος χυδαιότατα εναντίον συμπολιτών μας - φιλάθλων του Ηρακλή, τους οποίους αποκάλεσε αλήτες. Αυτά συνέβησαν σε πάρτι μεταμφιεσμένων που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την παράταξή του πριν λίγες ημέρες.

Επιτέλους, ας πληροφορήσει κάποιος τον Γ.Μπουτάρη ότι σε αυτή τη ζοφερή περίοδο της κρίσης από την οποία διέρχεται η χώρα μας και από την οποία πλήττεται ιδιαίτερα η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, κανένας δεν έχει διάθεση ούτε να οργανώνει αποκριάτικα ξεφαντώματα, όπως εκείνος κάνει, – προφανώς γιατί είναι απόλυτα ξεκομμένος από την πραγματικότητα - ούτε, πολύ περισσότερο, να τον βλέπει να εκφράζεται με τέτοιου είδους υβριστικές και χυδαίες εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε κανένα και, πολύ περισσότερο, δεν τιμάνε το θεσμό που εκπροσωπεί, το αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Οι Θεσσαλονικείς που τον εμπιστεύτηκαν του ζήτησαν να διοικήσει τον Δήμο και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης και όχι να υβρίζει χυδαιότατα και να συμπεριφέρεται με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο.

Καλούμε τον Γ.Μπουτάρη, αφού παρήλθαν άπρακτοι οι 14 πρώτοι μήνες της θητείας του, έστω και τώρα, να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης. Τον καλούμε να ασχοληθεί με το θέμα των σκουπιδιών, με τα προβλήματα του φωτισμού που έχουν βυθίσει την πόλη στο σκοτάδι, με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια που δημιουργούν στην κυριολεξία κυκλοφοριακό χάος και εμποδίζουν τους πεζούς, με την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, με το παραεμπόριο που δίνει στη Θεσσαλονίκη την εικόνα ενός ατέλειωτου παζαριού, με τα λευκά σεντόνια και τα πλαστά προϊόντα στους δρόμους, με τα προβλήματα που λειτουργούν τα τραπεζοκαθίσματα, με όλα τα θέματα που αφορούν και δυσκολεύουν την καθημερινότητα του δημότη της Θεσσαλονίκης.

Όπως, επίσης, τον καλούμε να πάψει να σιωπά εκκωφαντικά και να αναλάβει τις ευθύνες και για μια άλλη σειρά θεμάτων που τα έχει εγκαταλείψει τελείως ή τα έχει φορτώσει στον αυτόματο πιλότο. Τέλος, τον καλούμε τώρα, που εισερχόμαστε στον τρίτο μήνα του 2012, να… θυμηθεί επιτέλους(!) ότι η Θεσσαλονίκη συμπλήρωσε έναν αιώνα ελεύθερου βίου και ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να διοργανώσει κάτι ανάλογο και αντίστοιχο με την ιστορία και την πορεία αυτής της πόλης. Κάτι που να αρμόζει σ’ αυτή τη μοναδική επέτειο την οποία θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να στείλουμε ένα μήνυμα για τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της πόλης και να κάνουμε την Θεσσαλονίκη πόλο έλξεως για επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012.

Εάν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εξαπολύει ύβρεις προς κάθε κατεύθυνση και να διχάζει τους Θεσσαλονικείς τότε τον αφήνουμε στην θλιβερή απομόνωσή του. Πάντως τον διαβεβαιώνουμε ότι τέτοιες εκφράσεις όπως και διάφορες απόψεις του όχι μόνο δεν εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων αλλά αποτελούν και μια σημαντική παραφωνία στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πορεία της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους, σοβαρευτείτε κ.Μπουτάρη και ασχοληθείτε με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε άλλο με τα καμώματά σας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ