Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Του Γιώργου Μίνου 
Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για τον ΠΑΟΚ. Η ευρωπαϊκή πορεία ανήκει στο παρελθόν αλλά αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. 
Η φετινή προσπάθεια του Δικεφάλου του Βορρά στα ευρωπαϊκά σαλόνια μπορεί στο τέλος να άφησε γλυκόπικρη γεύση, όμως ομολογουμένως ήταν μια πορεία που όλοι θα ζήλευαν.

Η ομάδα αήττητη έκανε πορεία... ευρωπαϊκών προδιαγραφών και όχι μόνο. Όπως λέει όμως και ο λαός όταν θα πέσουν τα φώτα τότε θα δεις την πραγματικότητα και η πραγματικότητα για τον ΠΑΟΚ είναι να δει την επόμενη μέρα που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και η προσπάθεια για έξοδο και πάλι στην Ευρώπη.

Εκτός όμως από αυτό τον στόχο από τώρα η διοίκηση του ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το κτίσιμο μιας ομάδας τέτοιας που να είναι ελκυστική και ανταγωνιστική. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η στρατηγική που έχει επιλέξει ο ΠΑΟΚ απαιτεί σφικτή οικονομική πολιτική στα πλαίσια της ΟΥΕΦΑ και κούρεμα των εξόδων.

Μπορεί να ακούγεται άσχημο, όμως για να βαδίσει ο Δικέφαλος του Βορρά απαιτείται ακόμη σκληρότερα μέτρα (οικονομικά) για να επιβιώσει. Αυτά τα μέτρα δεν έχουν να κάνουν από τις μειώσεις των συμβολαίων παικτών, προπονητών και από πωλήσεις παικτών. Έτσι μόνο θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.

Αφού η δαμόκλειος σπάθη της ΟΥΕΦΑ παραμονεύει όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για όλες τις ελληνικές ομάδες. Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα έχει παρασύρει και τον αθλητισμό. Ο Ζήσης Βρύζας και οι συνεργάτες του καλούνται να βρουν τις λύσεις αυτές που θα δώσουν νέα πνοή και ώθηση στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Την ερχόμενη Δευτέρα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό θα μάθει ο κόσμος στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ορισμένες σκέψεις για το αύριο του ΠΑΟΚ. Θα μάθει ο κόσμος τα νέα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ΠΑΕ και το τι πρέπει να γίνει. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ συνεχίζει να συζητά με επώνυμους και μη ανθρώπους που μπορούν να συμβάλλουν οικονομικά στην ΠΑΕ είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό.

Αυτό που προέχει όμως τώρα είναι αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ να μη βγει από την ρότα την οποία βρίσκεται. Είναι ήδη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και απαιτείται ακόμη περισσότερη προσπάθεια έτσι ώστε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να έχει τα επιπλέον μπόνους στην ειδική βαθμολογία για τα πλέι οφ.

Του Γιώργου Μίνου στο metrosport 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ