Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "Ο Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!"

Με αφορμή την αλλαγή του τόπου συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που έγινε σε χώρο εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου, αλλά και την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να καλέσει σε βοήθεια αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ για την περιφρούρηση του χώρου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεπέρασε κάθε όριο. Τώρα ζητάει και την συνδρομή των ΜΑΤ για να καλύψει τις απαράδεκτες ολιγωρίες του, τις παλινωδίες και την ανικανότητά του.

Με θλίψη και απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι η έννοια της δημοκρατίας είναι πολύ σχετική για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος επέλεξε να λύσει τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να την επαναλάβει σε άλλο χώρο, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου, με την προστασία δυνάμεων των ΜΑΤ, τα οποία κάλεσε έντρομος για να αποφύγει την οργή των εξαπατηθέντων από τον ίδιο πρώην συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι ανεπίτρεπτο το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει, φρουρούμενο από τα ΜΑΤ, σε άλλους χώρους εκτός από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και καταλύει κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Κύριε Μπουτάρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι του λαού της Θεσσαλονίκης και όχι φοβισμένοι άνθρωποι που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των συμπολιτών τους.

Είναι απαράδεκτο το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει σαν το κρυφό σχολειό, αποκλεισμένο από τους ίδιους τους πολίτες αυτής της πόλης!

Οι διοικούντες, λειτουργώντας πραξικοπηματικά και παράνομα, επικαλέστηκαν το άρθρο 96 του Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων (νόμος 3463/2006)για τη χθεσινή συνεδρίαση.

Δυστυχώς, όμως γι’ αυτούς, το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ρητά:

{...} Σε εξαιρε­τικές περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει να συνεδριάζει μόνιμα ή κατά περίπτωση σε άλλο κατάλ­ληλο οίκημα της έδρας, αν κρίνει ότι το δημοτικό κατά­στημα είναι ακατάλληλο ή δεν επαρκεί για τη συγκεκρι­μένη περίπτωση. {...}

Όπως σαφώς προκύπτει από την παραπάνω παράθεση του άρθρου, η επίκλησή του δεν έχει σχέση με τα γεγονότα της διαμαρτυρίας των πρώην συμβασιούχων και επομένως η απόφαση να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε άλλο χώρο είναι προδήλως παράνομη. Για τον λόγο αυτό εμείς, ως δημοτική παράταξη, θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα προκειμένου να μην νομιμοποιήσουμε αυτή την παρανομία.

Δυστυχώς, ο Γιάννης Μπουτάρης, για ακόμη μία φορά απέδειξε την αδυναμία του να λάβει σωστές αποφάσεις, καθώς είναι απολύτως υπεύθυνος για την τροπή που έχει πάρει το σοβαρότατο ζήτημα των πρώην συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προχώρησαν και χθες σε κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου με συνέπεια το αποτέλεσμα της επανάληψης της συνεδρίασης σε άλλο χώρο.

Ανίκανος να αντιμετωπίσει την απογοήτευση και την δικαιολογημένη ανησυχία των πρώην συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης και αρνούμενος να συζητήσει εγκαίρως και με σοβαρότητα τα αιτήματά τους, επιλέγει την φυγή και προτιμά να λειτουργεί πραξικοπηματικά.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αντί να προσβάλλει με αυτό τον τρόπο τους θεσμούς του Δημοτικού Συμβουλίου που οφείλει ο ίδιος να προστατεύει, θα έπρεπε να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης με τους πρώην συμβασιούχους. Και, πάντως, όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν σε χρόνο άσχετο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε ο Δήμαρχος να ανακοινώσει στη συνεδρίαση του Σώματος τα αποτελέσματα αυτών των συζητήσεων προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει τις αποφάσεις για το πώς θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα.

Αντ’ αυτού, ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά την προσφιλή μέθοδό του, εξακολουθεί να ρίχνει αλλού τις ευθύνες που αποκλειστικά του ανήκουν. Το αποκορύφωμα της απαράδεκτης στάσης της διοίκησης του Δήμου, η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία αντί να λογοδοτεί στους Θεσσαλονικείς επιλέγει να επιτίθεται στην Αντιπολίτευση. Για την ανικανότητά του, όμως, φταίει αποκλειστικά ο ίδιος!

Κύριε Μπουτάρη, επιτέλους, αν δεν μπορείτε να διοικήσετε ομολογήστε το. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες που σας αναλογούν! Είναι ντροπή να κρύβεστε και να θέλετε να παρασύρετε και το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σε μία τέτοια απαράδεκτη και ιταμή στάση που δεν τιμά τους θεσμούς και τη δημοκρατική ιστορία της Θεσσαλονίκης».

Η δημοτική παράταξη “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” κατέθεσε την επισυναπτόμενη επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο αρνούμενη να δεχθεί να νομιμοποιήσει την επιχειρούμενη παρανομία του Γιάννη Μπουτάρη. Γι’ αυτό και αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ