Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΩΩΩ, ΡΕ, ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕΕΕΕ...

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή, συμπεριλαμβάνεται ο τροποποιημένος προϋπολογισμός, με τον οποίο επιβεβαιώνεται η δραστική περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων πολυτέκνων, καθώς και των δαπανών ασφάλισης και περίθαλψης.
Οι κυριότερες διατάξεις του προβλέπουν:

1. Μείωση 12% αναδρομικά από 1-1-2012 των κύριων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ, που αρχίζει να εφαρμόζεται από 1 Μαΐου. Η μείωση αφορά και συνταξιούχους ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΟΣΕ και πρώην ταμείων προσωπικού σιδηροδρομικών δικτύων.

2. Αναδρομικά από 1-1-2012 μειώνονται 12% οι κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος.

3. Αναδρομική μείωση 12% από 1-1-2012 και για το 50% της κύριας και επικουρικής σύνταξης του ΕΤΑΤ και του ΕΤΕΑΜ που χορηγούνται σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος. Το ποσό της κύριας σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ και σε περίπτωση πολλών δικαιούχων το εναπομείναν ποσό επιμερίζεται.

4. Μειώνονται αναδρομικά από 1-1-2012 οι επικουρικές συντάξεις σε ποσοστό 10% αν φθάνουν μέχρι τα 250,00 ευρώ, 15% για 250,01-300,00 ευρώ και 20% για 300,01 ευρώ και άνω.

5. Τα ποσά των αναδρομικών μειώσεων παρακρατούνται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τη σύνταξη Μαΐου 2012 και μετά.

6. Διαφορές μισθών και συντάξεων παρακρατούνται αναδρομικά από τις αποδοχές των μηνών Απριλίου έως Ιουνίου 2012.

7. Από 1-1-2012 μειώνεται 10% η αντιμισθία δημάρχων, περιφερειαρχών, αντιδημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων και αντιπεριφερειαρχών. Περιορίζεται όμως και ο αριθμός των αντιδημάρχων που θα παίρνουν αντιμισθία σε δήμους μέχρι 200.000 κατοίκους, καθώς και ο αρθμός των απασχολουμένων στους τομείς αρμοδιότητος αυτών.

Συνολικά, ως το τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να υπογραφούν δεκάδες υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων. Με τις αποφάσεις αυτές θα αλλάξει το μεταπολιτευτικό οικοδόμημα της οικονομίας και μεταξύ άλλων:

- καταργείται η διά νόμου μονιμότητα της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων,

- κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, ακόμη και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών

- αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη.

- «πάγωμα» των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Επίσης, πρέπει να εκδοθούν οι εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων, λογιστές, γιατροί, οδοντίατροι, οπτικά, κέντρα αδυνατίσματος, κέντρα αισθητικής, κεντρικές αγορές τροφίμων, φορτοεκφορτωτές κ.ά.

Με υπουργική απόφαση:

- θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών,

- θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (όλους όσοι εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών), που είναι 400 ευρώ στις πόλεις με πληθυσμό κάτω των 200.000 ατόμων και 500 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Απαίτηση της Τρόικας είναι και οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατρών, δικαστικών, νομικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών) σε ποσοστό 10% από 1ης Ιουνίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ