Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ η ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ?

Του Χάρη Τσιόκα
Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έδειξαν ότι το κίνημα πρέπει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με όσες πολιτικές ή πρόσωπα επιχειρούν την μετάλλαξη του!

Το επιβεβαιώνει ο διάλογος που αναπτύχθηκε και δεν μπορούν πλέον να το αποκρύψουν ούτε οι δημοσκοπήσεις τους, που προσδιορίζουν την θέληση της κοινωνικής πλειοψηφίας για αλλαγές με τον προοδευτικό χώρο. Υπάρχει οξύτατη σύγκρουση συμφερόντων και διαφορετικό σχέδιο πολιτικών για την έξοδο από την κρίση όταν διατυπώνεται το δίλημμα τραπεζικό ή εθνικό συμφέρον. Γιατί δεν μπορεί κανείς να επιλέξει το εθνικό συμφέρον αν δεν το ταυτίζει με το κοινωνικό συμφέρον και την πραγματική οικονομία με δικαιοσύνη για την ανάπτυξη. Δίκαιη κατανομή των κινδύνων και των ευκαιριών είναι η προοδευτική απάντηση στην αναμέτρηση με το συντηρητισμό και τους παρασιτικούς εκφραστές του που επιδιώκουν και τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.

Η ζωή όμως και η κοινωνική και παραγωγική ανάγκη απεχθάνεται τα κενά! Το ΠΑΣΟΚ έστω και καθυστερημένα, με γενναία αυτοκριτική και συγγνώμη, συντεταγμένα με διάλογο και ενιαίο πολιτικό κέντρο με νέες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών πρέπει να τολμήσει την ανατροπή των πολιτικών που διέσπασαν την σχέση του με την κοινωνική πλειοψηφία που εκφράζει. Το δίπολο πρόοδος ή συντήρηση εκφράζει ανάγκες και οδηγεί σε διαφορετικά αποτελέσματα!

Με αφορμή την συνδιάσκεψη και στόχους :

• Την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.

• Την προώθηση του διάλογου στη βάση και στην κορυφή με την αριστερά που θέλει να κυβερνήσει.

Στο site αυτό επιθυμούμε να συμβάλουμε στην επικοινωνία όλων όσων αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικά χωρίς τις επιλεκτικές ενημερώσεις των media και τις επιδιώξεις όσων στοχεύουν στην κατάργηση της αυτονομίας της πολιτικής!

3 σχόλια:

  1. Κοινοτυπίες, στρογυλέμματα, ιδεοληψίες από έναν αποτυχημένο επαγγελματία πολιτικό, που δε πιστεύει σε τίποτε από αυτά που λέει πέρα από την προσωπική του πολιτική καριέρα και προσπαθεί να επανέλθει ψαρέυοντας σε θολά νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη, με αυτά που λές για μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ δε σε βλέπω να σε σώνει ο φίλος σου ο Ρέππας στο βενιζελικό ΠΑΣΟΚ. Στό κόμμα της Κατσέλη και του Καστανίδη σε βλέπω υποψήφιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδιόρθωτος, αμετανόητος. Την ίδια μάσκα τόσα χρόνια, την ίδια κασέτα.
    Στό φαίνεσθαι:Υποτιθέμενος αριστερός λόγος, προσπάθεια δημιουργίας εσωκομματικών ενόχων.
    Στο είναι: Υπηρέτης οποιοδήποτε πολιτικών αρκεί να έχουμε "καρέκλα", αδίστακτος και υποκριτής όταν κατηγορείται για ποτικές ή και ηθικές παρεκτροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ