Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ 21ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ 16ΧΡΟΝΗ

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αποπλάνηση ανηλίκου, παράνομη βία, εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου, της παράνομης βίας, της εξύβρισης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μήνυση που υπεβλήθη την 23-2-2012 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 21χρονος ημεδαπός διέπραξε τις παραπάνω πράξεις σε βάρος 16χρονης ημεδαπής, κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δυο ετών περίπου, που διατηρούσαν προσωπική σχέση. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν και περιστατικά εξύβρισης, βιαιοπραγίας και απειλών δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδικτύου.

Το πρωί της 24-02-2012 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 21χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν σε κινητό τηλέφωνο και στο προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξυβριστικά και απειλητικά μηνύματα, με αποδέκτη την 16χρονη.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, μια (1) κάρτα sim και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ

Ο 21χρονος με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ