Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΚΕΡ "ΕΦΑΓΕ" 850.000 ΔΟΛΑΡΙΑ!

Ο 34χρονος Λετονός Ιγκόρ Ναγκάιτσεφ κατάφερε να σπάσει τους χρηματιστηριακούς λογαριασμούς ηλεκτρονικών συναλλαγών δεκάδων επενδυτών σε μια περίοδο 14 μηνών, από τον Ιούνιο 2009 έως τον Αύγουστο 2010 στην συνέχεια πούλησε τις μετοχές τους αποκομίζοντας περισσότερα από 850.000 δολάρια.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο Ναγκάιτσεφ χρησιμοποίησε τους κλεμμένους λογαριασμούς για να κάνει αγορές μετοχών που ήδη κατείχε ο ίδιος, προκειμένου να αυξήσει τεχνητά την τιμή τους και να τις πουλήσει με κέρδος.
Με τον τρόπο αυτό φέρεται να προχώρησε σε περισσότερες από 150 παράνομες συναλλαγές, χωρίς τη γνώση των νόμιμων κατόχων των λογαριασμών, οι οποίοι ζημιώθηκαν περισσότερα από 2 εκ. δολάρια, πριν αποζημιωθούν από τις εταιρείες.
Οι συναλλαγές έγιναν μέσω οκτώ χρηματιστηριακών, εκ των οποίων οι τέσσερις αμερικανικές, οι οποίες κατηγορούνται τώρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι υποβοήθησαν την παράνομη αυτή δραστηριότητα.
Σε βάρος του Ναγκάιτσεφ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη και χειραγώγηση μετοχών, αλλά καθώς θεωρείται ότι διαμένει εκτός των ΗΠΑ, η SEC στράφηκε κατά των χρηματιστηριακών εταιρειών επιβάλλοντας πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ