Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ METROSPORT (ε, τώρα θα πληρώσει "έναντι" ο Ανδρώνης και θα ανασταλεί)

Για δυόμισι μήνες η εφημερίδα Metrosport "έπαιζε" ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, αφού δεν κυκλοφορούσαν τα Σπορ του Βορρά, με αποτέλεσμα να έχει ανεβάσει σημαντικά την κυκλοφορία της (παράλληλα με μια-δυο κινήσεις της ιδιοκτησίας). 
Παρόλα αυτά και με τη ρευστότητα να αυξάνεται θεαματικά, στα ταμεία της αθλητικής εφημερίδας, ο Παύλος Ανδρώνης δεν αύξησε και την ρευστότητα των εργαζομένων στον όμιλο μη τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε στην ΕΣΗΕΜ-Θ για εξόφληση των δεδουλευμένων. 
Έτσι, σήμερα η Ένωση κήρυξε 48ωρη απεργία. 
Βέβαια, η συνέχεια είναι γνωστή αφού κάτι ανάλογο συνέβη και σε παλαιότερες κινητοποιήσεις στην εφημερίδα: Ο Παύλος Ανδρώνης θα δώσει "έναντι" ένα ποσό και η απεργία θα ανασταλεί. 
Ώσπου να ξαναφτάσει σε αυτό το σημείο μετά από λίγο καιρό η κατάσταση και φτου κι απ’ την αρχή...

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, κηρύσσει σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Metrosport την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου (από τις 6 π.μ.).
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία της εφημερίδας:
- Να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στην εξόφληση των δεδουλευμένων με βάση το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε.
- Να τηρεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο"

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν εργαζόμενοι μέχρι και 7 μήνες απλήρωτοι ενώ δουλεύουν κανονικά. Κανείς δε νοιάζεται και δεν μπορούμε να το πούμε πουθενά. Είναι απερίγραπτες οι καταστάσεις στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο αλλά απο φόβο δε μιλά κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ