Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΩΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ ΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Από σφαίρες, ναρκωτικά μέχρι εργαλεία διαρρήξεων έχει βρει η ΕΛΑΣ σε φοιτητικές εστίες οι οποίες έχουν γίνει καταφύγιο εξωπανεπιστημιακών κυκλωμάτων.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", εξωπανεπιστημιακές "μαφίες" δρουν στις φοιτητικές εστίες, τρομοκρατώντας φοιτητές και προσωπικό.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε τη Παρασκευή στη Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου δύο άνδρες πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών. Οι δύο άνδρες αποπειράθηκαν αρχικά να διαρρήξουν δωμάτιο φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου και στη συνέχεια, αφού έγιναν αντιληπτοί από φοιτητές, πυροβόλησαν εναντίον τους.

Μάλιστα, θέλοντας να σβήσουν τα ίχνη τους επέστρεψαν και έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, άτομα επικίνδυνα έχουν κάνει κατάληψη στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, αλλά και σε άλλες εστίες της υπόλοιπης χώρας. Κλοπές, εκφοβισμοί και πληθώρα άλλων παραβατικών συμπεριφορών έχουν σημειωθεί κατά διαστήματα με τους φοιτητές να φοβούνται για τη ζωή τους.

Οι φοιτητές ζουν καθημερινά με τον φόβο ότι κάτι θα συμβεί ενώ επιρρίπτουν ευθύνες και σε όσους ασκούν διοίκηση, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δηλώνουν πως "δεν έχουν το θάρρος και τη βούληση να κάνουν αυτό που πρέπει".

Μάλιστα οι φοιτητές στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου κάνουν λόγο για εξωπανεπιστημιακή "μαφία" η οποία δρα ανεξέλεγκτα, ενώ υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός πως έχουν πει στους αρμοδίους ποια είναι τα άτομα τα οποία διαμένουν παράνομα στις εστίες, δεν έχουν κάνει κάτι για αυτό.

Τέλος, οι φοιτητές αναφέρουν πως η φύλαξη είναι ελλιπής αφού ο αριθμός των φυλάκων δεν επαρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ