Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ: ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ...

«Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την αφήνει αδιάφορη η κυβερνητική εξουσία. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και να κυβερνηθεί προοδευτικά», σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας στα ΝΕΑ και δηλώνει ότι είναι θετικός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας:
«Βεβαίως, μιλάω πάντα για μια κεντροαριστερή κυβέρνηση. Εδώ βεβαίως τίθεται το θέμα με ποιες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αντιστοίχως και στο ΠΑΣΟΚ θα θέτουν το ερώτημα με ποιες δυνάμεις της Αριστεράς».
Σε ερώτηση γιατί η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι ήταν «μια επιλογή στο πλαίσιο του συντηρητικού τόξου του πολιτικού συστήματος. Η συγκρότηση αυτού του τόξου απέκλεισε εκ των προτέρων τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τούτο ανεξάρτητα από το τι θα έπρατταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις».
Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ, μετά τις προσεχείς εκλογές, ο κ. Κουβέλης σημείωσε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη: «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας για να διαμορφώνουν θετικό, προοδευτικό, δημοκρατικό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας πρέπει να εξασφαλίζουν προγραμματικές συμφωνίες, φερέγγυους όρους για την εφαρμογή των προγραμματικών συμφωνιών, πολιτικές συμπτώσεις και πολιτικές συγκλίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ